Gezi Parkı'nda 4 Ak Parti'li Vekil çocuğu

Gezi Parkı'na yapılacak düzenlemeye ilk karşı çıkan ve eylemin öncülerinden olan BDP İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder, gelinen noktayı değerlendirdi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu eleştiren Önder, "Demokrasi bilinci oluşmadan romantik twe

Gezi Parkı'nda 4 Ak Parti'li Vekil çocuğu
Gezi Parkı'na yapılacak düzenlemeye ilk karşı çıkan ve eylemin öncülerinden olan BDP İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder, gelinen noktayı değerlendirdi.
 
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu eleştiren Önder, "Demokrasi bilinci oluşmadan romantik tweet'lerle bu mesele çözülmez. Tagallüp, icbar dili bu şekilde kullanılamaz" dedi.
 
VALİ'YLE ARASINDA GEÇEN DİYALOĞU ANLATTI
 
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu olayların ilk günlerinde yaralanıp hastaneye kaldırılınca aradığını söyleyen Sırrı Süreyya Önder aralarında geçen diyaloğu da anlattı: "Kendisi telefonlarıma çıkmayınca İçişleri Bakanlığı'na ulaştım. Kendilerine durumu anlattım. Akabinde Vali Mutlu beni aradı. Telefonda cümlesine, 'Bu üç beş azgın güruh için ferasetiniz var mı?' diye başlayınca, 'Bu dille bir şey çözülmez' diyerek telefonu suratına kapattım. Şimdi kalkmış sabah ezanında romantik tweet'ler atıyor. Böyle olmaz." Önder, gelişmeleri Taraf'tan Arzu Yıldız'a şöyle değerlendirdi:
 
'BAŞÖRTÜSÜNÜ BAHANE ETMESİNLER'
 
Meclis'te başörtüsü ile ilgili ilk öneriyi Altan Tan ile birlikte sunduğumda, bu öneri AKP'li vekillerin ret oyları ile kabul edilmedi. Bunu artık suistimal etmekten vazgeçsinler.
 
'3. KÖPRÜ'NÜN ADI LENİN YA DA PİR SULTAN ABDAL OLSUN'
 
Hükümetin köprü ismi koymak gibi bir görevi mi var? Bunlar oturup, biz köprünün adını şöyle koyalım diye karar mı veriyorlar? Ya da Yavuz Sultan Selim ismine kim karar verdi? Köprünün adı bence Lenin ve ya Pir Sultan Abdal köprüsü olsun.
 
'FAİZ LOBİSİNİN EN BEREKETLİ DÖNEMİ'
 
Şimdi dillerine faiz lobisini dolamışlar. Şu an faiz lobisinin en Bereketli dönemini yaşıyoruz. Kredi verebilmek için 'Hızır gibi yetişti' benzetmesi yapan bankalar var.
 
'ŞİDDET VE HAKARETE KARŞIYIZ'
 
Eylemde Sayın Başbakan'a ve ailesine yapılan hakaretlerin karşısındayız. Taksim ve çevresinde sokaklara yazılan hakaretleri bizzat biz ellerimize boya ve fırçaları alarak sildik. Aileye, kadına yönelik hakaretler kabul edilemez. Bunun yanı sıra alana yazılan homofobik yazıları da yine biz sildik. Bu konuda dikkatli olunması için bildiri dağıttık.
 
Bu demokratik eylemden kendilerine bir kitle yaratmaya kimse çalışmasın. Buna oradaki kitle de izin vermedi. CHP'nin ilk gün alana girmesi engellendi. CHP'nin de bundan kendisine pay edinmesi lazım.
 
'27 NİSAN'A KARŞI DURDUM'
 
'Hükümet askeri vesayeti bitirdi' diyorlar. 27 Nisan bildirisi yayımlanınca, 'Sabah ola hayır ola' diyen AKP milletvekilleri vardı. Ben Galatasaray Lisesi önünde buna karşı olduğunu açıklayan 15 - 20 sosyalist ile birlikteydim.
 
'ALANDA 4 AKP VEKİLİNİN ÇOCUĞU VARDI'
 
Taksim'deki eylemlere dört AKP vekilinin çocuğu da destek verdi. İsimlerini açıklamayacağım ama onlar da alandaydı. Ben ekosistemi bozacak, 3. köprü, 3. havalimanı projelerinin tamamına karşıyım.
 
Çözüm süreci durmaz. Bir sıkıntı da olmaz. Bu yaşanan eylemlerden bağımsız bir süreç o. Şuna kadar görüşmeler de alınan kararlar da uygulanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem