Gezi Park'ında 17 kişi gözaltına alındı

 Beyoğlu Belediyesi'nin temizlik ekipleri, Gezi Parkı'nda oluşturulan temsili mezarların bulunduğu taşları kaldırdı. Gezi Parkı'na gelen polis ekipleri de parkta yatak kurarak yatan 16 kişiyi kimlik taraması yapmak üzere emniyete götürdü. Bu arada belediy

Gezi Park'ında 17 kişi gözaltına alındı
 
Beyoğlu Belediyesi'nin temizlik ekipleri, Gezi Parkı'nda oluşturulan temsili mezarların bulunduğu taşları kaldırdı. Gezi Parkı'na gelen polis ekipleri de parkta yatak kurarak yatan 16 kişiyi kimlik taraması yapmak üzere emniyete götürdü.
 
Bu arada belediyenin temsili mezarları kaldırmasına tepki gösteren ve Alman uyruklu olduğu öğrenilen bir kişi, Türkçe'nin dışında İngilizce ve Almanca sloganlar attı. Polis ekipleri gözaltına aldıkları bu kişiyi de emniyete götürdü.
 
Öte yandan Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı odaların yönetim kurulu başkanları Taksim Hill Otel'de basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısının ardından oda başkanları, Gezi Parkı olaylı gelişmelerde hayatını kaybedenler için Gezi Parkı'nda oluşturulan temsili anıta gitti. Burada bir açıklama yapan Ankara Makina Mühendisleri Odası Başkanı Ali Ekber Çakar, ''Cumhurbaşkanı'ndan TMMOB'un anayasal yetkilerini ortadan kaldıran yasayı onaylamamasını istiyoruz'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem