Gezi parkı eyleminde 12.Gün

Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'na dün akşam saatlerinden itibaren akın eden binlerce kişi, gece saatlerinde de şarkılar söyleyip gönüllerince eğlendi. Sabah yeni bir güne uyanan eylemciler güne temizlik ve kahvaltı yaparak başladı. Bazı vatandaşlar ise günü

Gezi parkı eyleminde 12.Gün
Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'na dün akşam saatlerinden itibaren akın eden binlerce kişi, gece saatlerinde de şarkılar söyleyip gönüllerince eğlendi. Sabah yeni bir güne uyanan eylemciler güne temizlik ve kahvaltı yaparak başladı. Bazı vatandaşlar ise günün aydınlanmasıyla birlikte boş buldukları alanlarda futbol maçı yaparak keyifli dakikalar geçirdi.
 
DÜN NELER OLDU?
 
GEZİ'DE CUMA VAKTİ
 
Gezi Parkı eylemcileri 11’inci günde Antikapitalist Müslümanlar öncülüğünde Taksim Meydanı’nda cuma namazı kıldı. Yaklaşık 200 kişilik cemaatin önünde Yazar İhsan Eliaçık vardı 
 
GEZİ Parkı’nda Miraç Kandili kutlamasının ardından dün de cuma namazı kılındı. Gezi Parkı’nın Taksim Meydanı tarafındaki girişinde Antikapitalist Müslümanlar’ın da aralarında bulunduğu 200 kişilik grup öğle vakti hazırlık yaptı. Seccade olarak kullanılabilecek temiz halılar ve kartonlar toplandı. İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık’ın kıldırdığı cuma namazı öncesinde hutbe de okundu. Grup adına hutbeyi Sedat Doğan okudu: “Ülkenin her tarafını talan ederek, sermaye gruplarına peşkeş çekenlerden, büyük yapıtlar inşa ederek lüks ve zenginlik gösterisinde bulunanlardan, doğanın insanlar ve bütün canlılar için ortak yaşam alanı olduğunu görmezden gelip betona ve biber gazına boğanlardan bu kaba binaları inşa ederken milyonlarca emekçi kardeşimizi açlık sınırında çalıştıranlardan hesap sormaya geldik.”
 
GIYABİ CENAZE NAMAZI
 
Namaz kılan vatandaşlarla birlikte diğer katılımcılar da duaya eşlik etti. Cuma namazından sonra, olaylarda hayatını kaybeden 2 kişi ile Adana’daki polis memuru için de gıyabi cenaze namazı kılındı. Çarşamba günü de Miraç Kandili dolayısıyla kandil simitleri dağıtılmış, dua okunmuş ve eylemlere katılanlar içki içmemeleri konusunda uyarılmıştı. 
 
11'İNCİ GÜN TUVALET GELDİ
 
GEZİ Parkı’na eylemlerin 11’inci gününde seyyar tuvalet geldi. İsmi açıklanmayan bir işadamı tarafından gönderilen tuvaletler, TIR’dan indirilerek park ve çevresine yerleştirildi. Gün içinde tuvaletlerin boşaltımını sağlayacak vidanjör de meydanda bekletildi. Protestoculara geceleyin içme suyu desteği de verildi. Eylemciler su kolilerini imece usulü elden ele vererek neşe içinde taşıdı. Sabah saatlerinde yine temizlik vardı. Gece ise Başbakan’ın Afrika seferinden gelir gelmez havalimanında yaptığı konuşma, meydandaki kafeden ve projeksiyon cihazıyla canlı olarak izlendi. Bazı eylemciler, Başbakan aleyhine tezahüratta bulundu.
 
GÖREV YERİ DEĞİŞTİ
 
İZMİR’de deniz kenarında oturan genç kızları tartaklayan, saçlarını çeken polislerin görev yeri değiştirildi. Büyük tepki gören şiddetin görüntülerinin yayınlanmasından sonra Emniyet Genel Müdürlüğü harekete geçti ve olayın araştırılması için müfettiş görevlendirildi. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli 3 polis memuru şimdilik müdahale timlerinden alındı. Yapılacak incelemelerden sonra memurlara verilecek cezanın belirleneceği bildirildi. Müfettişlerin incelediği olay hafta sonu Kordon‘da yaşanmıştı. Basmane Meydanı’nda Gezi Parkı eylemcilerine destek için eylem yapan göstericilere müdahale için bölgede bulunan 3 Çevik Kuvvet polisi Kordon’da oturan genç kızların saçından çekip tartaklamıştı. Öte yandan eylemcilere sert müdahale ettiği iddiaları yoğunlaşan Çevik Kuvvet 4 gündür Kültürpark’tan çıkmıyor. İlk iki gün aşırı sert müdahale eden polisler tek tek tespit edildi ve müdahale timlerinden alındı. 
 
BAŞAK’I DİNLEYECEKLER 
 
Müfettişler, önceki gün, eli sopalı sivil polislerden 20 dakika dayak yedikten sonra ölü taklidi yaparak kurtulduğunu açıklayan Başak Ö. ile de görüşecek. 
 
 
EYLEMCİ: Sizin maaşınızı biz veriyoruz 
 
MÜDÜR: Al sana 50 lira, şimdi dağıl 
 
ADANA Atatürk Parkı’nda İstanbul Gezi Parkı protestolarına destek amacıyla bir araya gelen yaklaşık 100 kişi, Atatürk Caddesi’nden Ak Parti İl Binası’na yürümek istedi. Kasım Gülek Köprüsü yakınlarında polislerle karşı karşıya gelen göstericiler polisin tüm uyarılarına rağmen dağılmadı. Bu arada İl Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Bilgin grubun dağılması için eylemcilerle konuşmaya gitti. Burada eylemciler “Sizin maaşınızı biz veriyoruz” diye bağırınca, İsmail Bilgin cebinden çıkardığı 50 lirayı eylemciye uzattı ve “Benim maaşımdan senin ödediğin bu al ve dağıl” dedi. Önce parayı alan eylemci, basın mensuplarının görüntülediğini görünce parayı yere attı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem