Gezi parkı eyleminde 11.Gün

Taksim Gezi Parkı'nda düzenlenmesi planlanan konser iptal edilirken, olaylarda yaşamını yitirenler için anma töreni gerçekleştirildi. Akşam mesai saati bitiminden sonra Taksim Gezi Parkı, Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde kalabalık giderek arttı. Gös

Gezi parkı eyleminde 11.Gün
Taksim Gezi Parkı'nda düzenlenmesi planlanan konser iptal edilirken, olaylarda yaşamını yitirenler için anma töreni gerçekleştirildi.
 
Akşam mesai saati bitiminden sonra Taksim Gezi Parkı, Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde kalabalık giderek arttı. Göstericilere destek olmak için İstanbul'un çeşitli üniversitelerinden öğretim elemanları ve sanatçılar, yürüyüş yaptı. Meydan ve parkta toplanan göstericiler de bir süre slogan attı.
 
Ardından Gezi Parkı'na getirilen bir otobüsten, yaşanan olaylarda hayatını kaybedenlerin adları okundu. Parktakiler de hep bir ağızdan "Yaşıyor" diye bağırdı.
 
Gezi Parkı'nda oluşturulan "Taksim Halkındır" isimli alanda, olaylar sırasında Antakya'da yaşamını yitiren Abdullah Cömert'in adının yazılı olduğu pankarta karanfiller konuldu.
 
Zülfü Livaneli, Feryal Önel ve Hüseyin Turan'ın da aralarında bulunduğu sanatçılar, eylemcilere destek olmak için Taksim Meydanı'na gelirken, bazı yabancı basın kuruluşlarının da canlı yayın yaptığı gözlendi. 
 
YARALI GÖSTERİCİ AMELİYATRA ALINDI
 
Sultangazi'de yol kapatıp lastik yakan gruba polis gaz bombası ve tazyikli su sıkarak müdahale etti. Bu sırada göstericiler arasıda bulunan 18 yaşındaki Turan Aktaş başına isabet eden bir cisimle ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Aktaş, ameliyata alındı.
 
Sultangazi İsmet Paşa Caddesi üzerinde akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, barikatlar kurarak caddeyi trafiğe kapadı. Grup, "Her yer Taksim, her yer direniş" şeklinde slogan attı. Ara sokaklardan getirdikleri lastikleri ateşe veren grup, Sulangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü çevresinde geniş güvenlik önlemi alan polislere havai fişek ve sapanlarla misket attı. Bunun üzerine Çevik Kuvvet ekipleri gruba gaz bombası attı ve TOMA aracıyla su sıkarak müdahalede bulundu. Polis ile gruplar arasında çatışmalar geç saatlere kadar devam ederken, olaylarda başına isabet eden sert bir cisimle yaralanan 18 yaşındaki Turan Aktaş, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Aktaş'ın durumunun ağır olduğu ve beyin cerrahisi bölümünde kafa travması nedeniyle ameliyata alındığı öğrenildi.
 
İZMİR'DEKİ ZANLI TUTUKLANDI
 
Taksim Gezi Parkı olaylarını protesto etmek için İzmir'de düzenlenen eylemlerde AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı'nın ateşe verilmesiyle ilgili 1 kişi tutuklandı.
 
Geçtiğimiz Pazar günü Karşıyaka'da düzenlenen gösteriler sırasında AK Parti İlçe Başkanlığı'nın ateşe verilmesi olayıyla ilgili olarak gözaltına alınan C.A. (17), sevk edildiği mahkemece tutuksuz olarak yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
 
Şüphelinin serbest bırakılması kararına Cumhuriyet Savcısı'nın itiraz etmesi üzerine C.A. gözaltına alınarak yeniden adliyeye götürüldü. C.A., itirazı değerlendiren mahkeme tarafından tutuklanarak ceza evine gönderildi. 
 
 
DUMAN DA PARK'TA
 
Eyleme destek için yaptığı şarkıyla ses getiren rock grubu 'Duman' da Taksim Gezi Parkı'na gelerek eylemcilere destek verdi. Grubun solisti Kaan Tangöze hayranları ile fotoğraf çektirdi. Grup daha sonra eylemcilerle birlikte oturarak, bir süre sohbet etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler