"Gerekirse TSK devreye girer"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili olarak önemli açıklamalar yaptı. İşte Arınç'ın açıklamalarından satır başları; Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Taksim Gezi Parkı olaylarına gerekirse Türk Silahlı

"Gerekirse TSK devreye girer"
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili olarak önemli açıklamalar yaptı.
 
İşte Arınç'ın açıklamalarından satır başları;
 
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Taksim Gezi Parkı olaylarına gerekirse Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de müdahale edebileceğini söyledi.
 
"Belki ilk iki gün o hatalar yapılmasaydı, olaylar bu kadar yayılmayabilirdi" dedi.
 
GEZİ İÇİN 78 İLDE 1 MİLYON KİŞİ GÖSTERİ YAPTI
 
Polisin ilk günlerde aşırı şiddet uyguladığını Başbakanımız da ifade etti. 40-50 kişiyle başlayan olayların polislerin gaz kullanmasıyla, oradaki çadırın ateşe verilmesiyle ki sorumluları da çok karmaşık, aşırı orantısız güç kullanmasaydı olayların büyümeyeceğini ifade ettiler. Bunu ben de ifade ettim.
 
78 ilde, sayıları 1 milyonu aşan göstericiler, Gezi Parkı bahanesiyle farklı amaçlarla gösteri yaptı.
 
Gezi Parkı'nda başlayan olayların devamı veya onlara dayanışma olarak ortaya konuldu.
 
Aşırı güç kullanımı için soruşturma başlatılmış durumda. Olaylar durursun soruşturma da biter. Ön rapor hazırlandı. Emniyet bunun gereğini yerine getirir.
 
3-4 canımıza mal oldu, araçlar tahrip oldu.
 
Orada aşırı güç kullanılmasıyla olayların bu noktaya gelmiş olması paraleldir sözü yanlıştır. Sadece İstanbul'da değil Ankara ve İzmir'de de polis müfettişleri olaylarla ilgili soruşturma yaptığı söylenebilir.
 
BURASI DİNGONUN AHIRI DEĞİL
 
Utanmadan bir Ankara CHP vekili polisin karşısına geçti, annesine küfredecek kadar alenen hakaret etti. Polis bir şey yaptı mı? Yapmadı. Bir BDP vekili emniyet amirine tokat atmıştı, emniyet amiri bir şey yapmamıştı
Ama bazen iş çileden çıkıyor. Olayların büyümesi halinde de elindeki yetkileri kullanacak.
 
OTELLER LOJİSTİK DESTEK SAĞLADI
 
Kendilerini oraya atanlar varsa, suç işledikleri hakkında kesin kanaat edinilmişse polisin oraya girmesi doğal karşılanabilir. Ama orada polisin gaz atması falan tasvip edilemez.
 
Divan oteli maşallah eylemcilere lojistik destek sağlamaya, gıda yardımı sağlayan bir kurumun merkezi oldu
 
ETHEM SARISÜLÜK'ÜN ÖLÜMÜ
 
Çok acı bir olay. 15-20 gündür yoğun bakımda olan bir kişiydi. Bir polisimiz veya komiserimiz Adana'da köprüde düşüp şehit oldu.
 
Abdullah isimli bir gencimiz Hatay'da hayatını kaybetti. Orada da ilk iddia polis kurşunuyla öldüğü yönündeydi. İlk otopsi bulgularında başına vurulduğu yönündeydi.
 
Ethem için kamera görüntüleri de var. Bir can bizim için çok kıymetli. Ama o eylemlerin arasında nasıl bir rolü vardı ve o sırada nasıl yaralandı ve hayatını kaybetti. Bırakalım kararı yargı versin.
 
SOSYAL MEDYA DENETLENMELİ
 
Bilişim suçları ile ilgili çıkarılan bir kanun var. Bu konuda paylaşım sitelerindeki hakaretler, ve bunların sonuçsuz kalması insanları üzüyor
Ağza alınmayacak küfürlerle birine hakaret edildiğini düşünün. İlk günlerde başlayan tweetlerle olayların ne hale geldiğini gördük.
 
Çocuğum için AVM'nin ortağı diye yazıldı. Üzüldüm tabi. Cemil Bey'in çocuğu için TOMA'Lara bilmem ne sağlayan… Bence denetlenmesinde fayda var.
Biz paylaşım sitelerini yasal düzene içine alamayız. Ama haber siteleri için bir düzenlememiz vardı
 
GÜNAY'IN TWEETLERİ
 
Ertuğrul Bey'i takip ediyorum. Kişilik olarak çok sevdiğim bir arkadaşımdır.
Bir ara kendisiyle ilgili haddimi aşan sözler de söylemiştim. Üzüldüğünü de gördüm. Ben de üzülmüştüm. Ben 5 yıl ağır hapse mahkum edildiğim davada kendiliğinden gelip avukatlığımı yapmıştı.
 
Geçmişteki siyaset yaptığı partilerdeki konumu da bellidir. Şu anda yazdıklarını ben duygusal anlamda kabul ediyorum. Zaman zaman biz de buna benzer şeyler söylüyoruz. Ertuğrul Bey'in duygusal planda söylediği sözlerdir. Bunu Başbakanımıza ve hükümetimize eleştirisi olarak görmek mümkün değildir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem