Gerçek kıyamet ne zaman kopacak?

Yaz dönemi tatil fiyatlarına göre yüzde 40’a varan oranlarda avantaj sağlayan Erken Rezervasyon Kampanyası’nın 5’ncisi için düzenlenen törende Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 21 Aralık’a yönelik turistlerin talep patlaması yaşanıldığı İzmir’in Şirince bölge

Gerçek kıyamet ne zaman kopacak?

Yaz dönemi tatil fiyatlarına göre yüzde 40’a varan oranlarda avantaj sağlayan Erken Rezervasyon Kampanyası’nın 5’ncisi için düzenlenen törende Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 21 Aralık’a yönelik turistlerin talep patlaması yaşanıldığı İzmir’in Şirince bölgesi turizmcilerini uyardı. Bakan Günay, “Maya takvimine göre kıyametin kopmasının beklendiği 21 Aralık Cuma günü Şirince’ye gidecek misiniz” sorumuza, “İzmir İl Kültür Turizm Müdürüme talimat verdim. Buradaki yoğunluğa karşı işletmelere gerekli uyarılarımızı yapıyoruz. Eğer 21 Aralık nedeniyle Şirince’ye gelen turistlerin herhangi bir şikayeti olursa ertesi gün olan 22 Aralık’ta buradaki turizm tesisleri için gerçek kıyameti ben kopartacağım” şeklinde espriyle karışık cevap verdi.

 
 2.5  MİLYON KİŞİ İÇİN İNDİRİMLİ TATİL ZİLİ ÇALDI
Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRSAB, TUROB ve TÜROFED öncülüğünde bu yılın sembolü ‘çalar saat’ ile başlatıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve sektör temsilcilerinin katıldığı toplantıda bu yıl 2 milyon kişinin faydalandığı kampanyadan gelecek yıl yüzde 25 büyüme hedefi belirlendi. Bakan Ertuğrul Günay konuşmasında 2009 yılında 300 bin kişi ile başlattıkları kampanyadan bu yıl 2 milyon kişinin faydalandığına dikkat çekerek, 2013 yılında bu sayının yüzde 25'lik artışla 2.5 milyona yaklaşmasını beklediklerini söyledi. Günay, gelecek 10 yıl içinde bu rakamın 7.5 milyon kişiye kadar çıkmasını beklediklerini ifade etti.
 
 'SİGORTA POLİÇESİNİ UNUTMAYIN!'
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) turizm gelirlerinin yanı sıra gelen turist sayısında da hesaplama yöntemlerinin değişeceğini belirten Günay, “Yurt dışında oturup da ülkemizi ziyaret eden ama yabancı pasaportu olmayan Türk pasaportuyla gelenleri de bu rakama dahil edilecek. Bu 3 milyon civarında bir artış sağlayabilir” dedi. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise kampanya ile fiyat konusundaki ‘yabancıya ucuz yerliye pahalı’ algısını değiştirdiklerini belirterek, devlet güvenceli tatil için vatandaşları tatillerini satın alırken sigorta poliçelerini de almaları gerektiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem