Genelkurmay'dan patriot açıklaması

 Genelkurmay Başkanlığı NATO heyetinin Türkiye'ye patriot konuşlanmasına ilişkin incelemede bulunduğuna dair haberlere açıklama getirdiGenelkurmay Başkanlığı; bazı basın yayın organlarında yer alan 'NATO heyetinin, patriot füzelerinin konuşlanmasına yönel

Genelkurmay'dan patriot açıklaması

 

Genelkurmay Başkanlığı NATO heyetinin Türkiye'ye patriot konuşlanmasına ilişkin incelemede bulunduğuna dair haberlere açıklama getirdi

Genelkurmay Başkanlığı; bazı basın yayın organlarında yer alan 'NATO heyetinin, patriot füzelerinin konuşlanmasına yönelik keşif ve incelemelerde bulunduğuna' yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında, NATO Avrupa Kuvvetler Komutanlığından bir heyetin askerî bir uçakla Diyarbakır’a indiğine ve patriot füzelerinin konuşlanmasına yönelik keşif ve incelemelerde bulunduğuna yönelik haberlere yer verilmiştir. Söz konusu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Ancak, Açık Semalar Anlaşması (ASA) kapsamında gözlem uçuşu yapan Rusya Federasyonu’na ait bir AN-30 ASA uçağı, 14 Kasım 2012 günü saat 14.50’de Diyarbakır’a inmiş ve 16.00’da kalkış yapmıştır" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem