Genelkurmay’dan ’harekat’ açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde bulunan PKK mevzileri ve sığınaklarına hava harekatı düzenlediğini açıkladı.Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, "Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kul

Genelkurmay’dan ’harekat’ açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde bulunan PKK mevzileri ve sığınaklarına hava harekatı düzenlediğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, "Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzileri ve sığınaklar icra edilen hava harekatı ile imha edilmiştir" denildi.

Yol kontrol ve devriye faaliyetleri esnasında Şırnak, Mardin ve Hakkari'de yaşanan gelişmelere ilişkin yapılan açıklamada, "Şırnak Uludere'de bölücü terör örgütü mensubu bir terörist bir adet bixi makineli tüfekle Mardin Nusaybin'de iki bölücü terör örgütü mensubu terörist iki adet tabanca ve iki adet el bombasıyla Hakkari Şemdinli'de bir bölücü terör örgütü mensubu terörist silahsız ve teçhizatsız olarak yakalanmıştır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamaya göre, PKK'nın Kuzey Irak'ta bulunan kamplarından kaçan bölücü terör örgütü mensubu 7 terörist Habur Sınır Kapısı'ndaki güvenlik güçlerine teslim oldu.

Şırnak'ın Boyunyaka Köyü'nde bulunan "Sözde Şehit Cuma Biliki Mezarlığı"na canlı kalkan olarak giden 18 şahıs yakalandı. Olaya ilişkin, Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "Geçici askeri yasak bölgeyi ihlal etmek" ve "Bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak" suçlarından adli tahkikat başlattığını bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler