Genelkurmay'dan derin liste

Genelkurmay, Seferberlik Tetkik Kurulu'nun talimatıyla geçmişte gizli görev yapanları Darbe Komisyonu'na bildirdi. Derin listede 100 bin kişi var...Başkent Ankara'nın kritik noktalarından birinde hayata geçirildi. Adı önce Genelkurmay Özel Harp Dairesi'yd

Genelkurmay'dan derin liste

Genelkurmay, Seferberlik Tetkik Kurulu'nun talimatıyla geçmişte gizli görev yapanları Darbe Komisyonu'na bildirdi. Derin listede 100 bin kişi var...

Başkent Ankara'nın kritik noktalarından birinde hayata geçirildi. Adı önce Genelkurmay Özel Harp Dairesi'ydi.
 
Soğuk savaş dönemi Türkiye'sinde hep bir yerlerdeydi. Ancak yıllar sonra ismi Seferberlik Tetkik Kurulu olarak değiştirildi.
 
2007'YE KADAR OLANI...
 
Özel Harp Dairesi yani Seferberlik Tetkik Kurulu, Meclis'in gündemine geldi. Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu, Genelkurmay'dan Seferberlik Tetkik Kurulu'ndaki belgeleri istedi. Genelkurmay Başkanlığı da geçmişte bu yapılaşmada görev alan tam 100 bin kişinin ismini, tek tek listeledi. Ve bu dosyayı, 2007'ye kadar olan süreci inceleyen Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu'na gönderdi.
 
HEM SAĞDAN HEM SOLDAN
 
Söz konusu liste, incelenmeye başlandı. Derin listede, aralarında hem sağ hem de sol kesimden birçok ünlünün bulunduğu kaydedildi. 100 bin kişilik sivil ordudaki her bir görevlinin olası savaş halinde nerede bulunacağı ve neler yapacağı da belirlenmişti.
 
LİSTE DEĞİŞTİRİLDİ
 
Ankara'daki Seferlerlik Tetkik Kurulu'ndaki yapılanma bugüne dek hep bir sır olarak gizlendi. Ancak tarihler, 25 Aralık 2009'u gösterdiğinde hakim Kadir Kayan, Seferlerlik Tetkik Kurulu'ndaki kozmik odaya girdi. Yanında 5 savcı da vardı. Tam 26 gün boyunca odadaki belgeleri tek tek inceledi. Ama somut bilgiler ortaya dökülmedi. İşte bu incelemeden sonra listenin değiştirildiği, yeni listenin ise gizliliğini koruduğu kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler