Genelkurmay’dan "Dağlıca" açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, Dağlıca'daki terör olaylarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Dağlıca'daki terör olayları sonrası Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, "24 Temmuz 2015 tarihinde başlatılan yoğun hava harekatı ile yurt dışındaki Bölü

Genelkurmay’dan "Dağlıca" açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, Dağlıca'daki terör olaylarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Dağlıca'daki terör olayları sonrası Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, "24 Temmuz 2015 tarihinde başlatılan yoğun hava harekatı ile yurt dışındaki Bölücü Terör Örgütüne ait hedeflerin ateş altına alınması neticesinde ağır hasar ve zayiat verdirilmesini müteakip yurt içindeki Bölücü Terör Örgütüne ait hedeflerin imhası maksadıyla operasyonlara hız verilmiştir. Özellikle Hakkari bölgesinde Bölücü Terör Örgütü tarafından menfez ve köprülerin tahribi ve yollara El Yapımı Patlayıcıların döşenmesi nedeniyle halkımızın ulaşım imkanları kısıtlanmıştır. Bölge halkımızın güven ve huzur içinde ulaşımına imkan vermek maksadıyla 04 Eylül 2015 tarihinden itibaren başlatılan operasyonlar dağlık alanda ve yollarda aralıksız devam etmektedir" denildi.

06 Eylül 2015 günü Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda üç adet el yapımı patlayıcının bulunarak imha edildiği belirtilerek, "Operasyonun devamında yola döşenen diğer El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüştür. Patlama neticesinde Kahraman silah arkadaşlarımızdan şehit ve yaralananlar olmuştur. Bölgeye icra edilen yoğun hava harekatı kapsamında iki adet F-16 ve iki adet F-4 ile Bölücü Terör Örgütüne ait toplam 13 hedef vurulmuştur. Yaşanan çok olumsuz hava koşullarına rağmen operasyona kararlılıkla devam edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

" Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler