Genelkurmay'da arama yapılıyor

Aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 35 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Genelkurmay Elektronik Sistem Dairesi'nde arama yapılıyor. Savunma Sanayi Müsteşarlığında çalışan bir üst düzey görevli ile bir TÜBİTAK çalışanın da bulunduğu kişilere ait

Genelkurmay'da arama yapılıyor

Aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 35 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Genelkurmay Elektronik Sistem Dairesi'nde arama yapılıyor. Savunma Sanayi Müsteşarlığında çalışan bir üst düzey görevli ile bir TÜBİTAK çalışanın da bulunduğu kişilere ait ev ve iş yerlerinde de arama yapılıyor.

"Şantaj ve askeri casusluk" soruşturmasında 35 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Poyrazköy davası sanığı Tuğamiral Şafak Y., bir amiral ve 5 kurmay albayın zorla getirilmesine karar verildi. Soruşturma kapsamında 9 ilde 49 adreste arama yapıldığı belirtildi.

‘Şantaj ve askeri casusluk" soruşturması derinleşiyor. Savcı Fikret Seçen’in yürüttüğü soruşturmada 35 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınanlar arasında evinde çok sayıda gizli belge ele geçirildiği belirtilen emekli Albay İbrahim S. de bulunuyor.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nden alınan kararla 9 ilde aralarında askeri birliklerinde bulunduğu 49 adreste arama yapılıyor.

Soruşturmada Poyrazköy davası sanığı Tuğamiral Şafak Y. ile bir amiral ve 5 kurmay albayın hakkında ise zorla getirilmesine karar verildi.

23 KİŞİ TUTUKLANDI

Asker ve bürokratlara şantaj amaçlı soruşturmada çok sayıda asker ve askeri öğrencinin Merkez Komutanlığı’nda talimatla ifadeleri alınmıştı. Şu ana kadar 23 kişi tutuklandığı soruşturma kapsamında emekli Tuğamiral Türker Ertürk, Tümamiral Mücait Şişlioğlu, Koramiral Deniz Cora, Tümamiral Ramazan Cem Gürdeniz ile Tuğamiral Sinan Ertuğrul’un ‘mağdur’ sıfatıyla ifadesi alınmıştı.

FUHUŞ İDDİALARINA GÖREVSİZLİK VERİLMİŞTİ

"Fuhuş" iddialarıyla başlatılan soruşturma devletin güvenliğine ilişkin gizli belgelerin ortaya çıkmasının ardından boyut değiştirmiş ve ‘fuhuş’ bölümü dosyadan ayrılarak görevsizlik verilmişti. Soruşturma kapsamında TÜBİTAK ve Genelkurmay Başkanlığı bazı şüphelilerin evinde ele geçirilen belgelerin ‘Devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeler’ olduğuna dair rapor göndermişti.

İZMİR'DE 1 GÖZALTI 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen  özel hayatın ihlaline ilişkin soruşturma kapsamında, İzmir'de bir askerin evinde  ve iş yerinde arama yapılıyor.

ANTALYA'DA DA  BİR KİŞİ GÖZALTINDA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca  yürütülen özel hayatın ihlaline ilişkin soruşturma kapsamında Antalya'da da bir  kişi gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen “fuhşa aracılık ettikleri,  bu şekilde elde ettikleri bilgiler ve kaydettikleri görüntülerle bazı bürokratlar  ile askerlere şantaj yapmayı amaçladıkları öne sürülen kişilere yönelik  soruşturma kapsamında, Antalya'da da bir kişinin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla  Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığı ve İstanbul'a  gönderileceği öğrenildi.

       

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen “fuhuşa aracılık  ettikleri, bu şekilde elde ettikleri bilgiler ve kaydettikleri görüntülerle bazı  bürokratlar ile askerlere şantaj yapmayı amaçladıkları öne sürülen kişilere  yönelik” soruşturma kapsamında, bazı muvazzaf ve emekli subayların müşteki  sıfatıyla ifadesine başvurulmuştu.       

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler