Genelkurmay önünde silah sesi

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin karşısında bulunan ve Başbakanlık binasının 50 metre yakınındaki Genelkurmay Başkanlığı ve Jandarma Gelen Komutanlığı'nın bulunduğu bölgeye saat 12.00 sularında gelen Uzman Jandarma Çavuş Murat Akbulut (32), belindeki sila

Genelkurmay önünde silah sesi

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin karşısında bulunan ve Başbakanlık binasının 50 metre yakınındaki Genelkurmay Başkanlığı ve Jandarma Gelen Komutanlığı'nın bulunduğu bölgeye saat 12.00 sularında gelen Uzman Jandarma Çavuş Murat Akbulut (32), belindeki silanhını çekere başına dayadı. Bir elinde benzin bidonu bulunan ve 'Yeter artık dayanamıyorum' diyerek bağırmaya başlayan Murat Akbulut'u fark eden bölgede görevli sivil askerler, kendisine müdahale etmek istedi. Silahını havaya doğrultan Akbulut, 4 el ateş etti. O sırada arkadan yaklaşan sivil bir askeri görevli Akbulut'u etkisiz hale getirdi. Jandarma Genel Komutanlığı nizamiyesine götürülen Murat Akbulut, daha sonra gelen Çankaya Emniyet Müdürlüğü'ndeki ekiplere teslim edildi. Gözaltına alınan Murat Akbulut'un, Ankara Polatlı İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli olduğu, psikolojik sorunları nedeniyle tedavisinin sürdüğü ve hava değişiminde bulunduğu öğrenildi.



JANDARMADAN AÇIKLAMA



Bu arada Jandarma Genel Komutanlığı da yaşanan olay ilgili açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: 


"04 Temmuz 2012 günü saat 11.30 sıralarında, Jandarma Genel Komutanlığı nizamiyesi önüne sivil kıyafetli olarak gelen ve Uzm.J.Çvş. olduğunu beyan eden bir şahıs, bir elinde tabancası, diğer elinde benzin bidonu olduğu halde, bazı şahsi talepleri olduğunu ileri sürerek yetkililerle görüşmek istemiştir. Bu esnada, havaya iki el ateş eden şahsın, Ankara Polatlı İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli olduğu, psikolojik sorunları nedeniyle tedavisinin sürdüğü ve hava değişiminde bulunduğu tespit edilmiştir.Söz konusu şahıs, saat 11.50 civarında yakalanarak gözetim altına alınmıştır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler