Genelkurmay açıkladı:’’3 terörist...’’

Genelkurmay Başkanlığı, Ağrı Diyadin İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne saldıran 3 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde terör olayları ile ilgili açıklama yapıldı. Bölücü

Genelkurmay açıkladı:’’3 terörist...’’

Genelkurmay Başkanlığı, Ağrı Diyadin İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne saldıran 3 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde terör olayları ile ilgili açıklama yapıldı. Bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından Kars'ın Sarıkamış ilçesinden General Kazım Orbay Kışlası'na personel taşıyan zırhlı araçların (KİRPİ) geçişi esnasında Handere köyü mülki sınırları içerisinde menfeze döşenmiş mayın/el yapımı patlayıcı patlatıldığı kaydedilerek, patlama sonrası bir adet KİRPİ aracının yolun kenarına devrildiği, araç içerisinde bulunan 3 personelin hafif şekilde yaralandığı kaydedildi.

3 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından Ağrı Diyadin İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne eş zamanlı olarak roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulduğu belirtilen açıklamada, "Saldırılara güvenlik güçleri tarafından derhal karşılık verilmiş ve bölücü terör örgütü mensubu 3 terörist silahıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Silahlı saldırılar esnasında herhangi bir zayiat ve hasar meydana gelmemiştir" ifadesi kullanıldı.

YÜKSEKOVA'DA KIŞLAYA SALDIRI

Bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından Hakkâri Yüksekova'da Şehit Üsteğmen Halil Durmaz Kışlası'na roketatar ve havanla silahlı saldırıda bulunulduğu kaydedilen açıklamada, "Silahlı saldırıya unsurlarımız tarafından derhal karşılık verilmesi üzerine terörist ateşleri kesilmiştir" denildi.

VAN'DA KARAKOLA SALDIRI

Bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından Van'ın Başkale Çamlık Jandarma Karakol Komutanlığı'na uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Silahlı saldırıya unsurlarımız tarafından derhal karşılık verilmiştir. Silahlı saldırıda herhangi bir zayiat ve hasar meydana gelmemiştir."

İŞ MAKİNELERİNE ROKETATARLI SALDIRI

Bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından Hakkari-Çukurca yolunun tekrar kullanıma açılması maksadıyla çalışan iş makinesi ve emniyetini sağlayan unsurlarımıza roketatar ve uzun namlulu silahlar ile silahlı saldırıda bulunulduğu bildirildi.

ÜS BÖLGESİNE SALDIRI

Bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından Şırnak Silopi Görümlü Üs Bölgesi yakın emniyet unsurlarına sızma girişiminde bulunulduğu ifade edilen açıklamada, müteakiben Doçka, Bixi, roketatar ve uzun namlulu silahlarla Görümlü Üs Bölgesi'ne ateş açıldığı kaydedildi. Silahlı saldırıya unsurlar tarafından ve ateş destek vasıtaları ile derhal karşılık verilmesi üzerine terörist ateşlerinin kesildiği belirtilen açıklamada, çıkan çatışmada 4 bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edildi. Söz konusu saldırıda herhangi bir zayiat ve hasar meydana gelmediği kaydedildi.

MUTKİ İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI'NA TACİZ ATEŞİ

Bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından Bitlis Mutki İlçe Jandarma Komutanlığı'na uzun namlulu silahlarla taciz ateşinde bulunulduğu kaydedilen açıklamada, açılan ateşlere derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine taciz ateşinin kesildiği belirtildi.

OTOBÜS YAKILDI

Bölücü terör örgütü mensubu silahlı teröristler tarafından Van'ın Erciş ilçesi Bucaközü Mahallesi mülki sınırları içerisinde Erciş-Patnos karayolu kesilerek özel şirkete ait bir yolcu otobüsünün durdurulup yolcuların indirilmesini müteakip yakıldığı vurgulanan açıklamada, "Olay yerine birlikler sevk edilmiş ve olayla ilgili adli tahkikat başlatılmıştır. Birliklerin sevki ile birlikte teröristler olay bölgesinden kaçmışlardır" ifadesi kullanıldı.

KAMYONET GASP EDİLDİ

Bölücü terör örgütü mensubu silahlı 2 terörist tarafından Diyarbakır'ın Hazro ilçesi Çitlibahçe Mahallesi mülki sınırları içerisinde içinde 3 vatandaş bulunan özel bir elektrik dağıtım şirketine ait bir kamyonet durdurularak gasp edildiği kaydedildi. Bölücü terör örgütü mensubu silahlı 3 terörist tarafından Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesi Yazıköy Mahallesi mülki sınırları içerisinde özel madencilik şirketlerine ait iki kamyonetin durdurularak kamyonet sürücüleri tehdit edildikten sonra araçların gasp edildiği vurgulandı.

2 TERÖRİST TESLİM OLDU

Siirt ve Ağrı'da bölücü terör örgütü mensubu 2 teröristin silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi.

1 TERÖRİST YAKALANDI

Mardin Nusaybin Demirtepe Hudut Karakol Komutanlığı bölgesinde hududu yasa dışı yollardan geçmeye çalışan bir bölücü terör örgütü mensubu teröristin silahsız ve teçhizatsız olarak yakalandığı ifade edilen açıklamada, "Yakalanan bölücü terör örgütü mensubu terörist Nusaybin Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla İlçe Jandarma Komutanlığı'na teslim edilmiş ve olayla ilgili adli tahkikat başlatılmıştır" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler