Genelkurmay açıkladı: 148 terörist...

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde devam eden operasyonda 26 Aralık günü 3 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Genelkurmay'ın açıklamasında, operasyonda toplam 148 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.   Açıklam

Genelkurmay açıkladı: 148 terörist...
Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde devam eden operasyonda 26 Aralık günü 3 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Genelkurmay'ın açıklamasında, operasyonda toplam 148 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.
 
Açıklamada ayrıca Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde devam eden operasyonda bir PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği de ifade edildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki 'Önemli Yurtiçi Olaylar' bölümünde 26 Aralık gününe ait bilgiler şöyle:
 
* Şırnak / Cizre’de devam eden operasyonda; üç Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir. (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 148’dir.)
 
* Şırnak / Silopi’de devam eden operasyonda; bir RPG-7 Roketatar, dört av tüfeği, üç dürbün, bir dürbünlü tüfek ele geçirilmiş, 13 El Yapımı Patlayıcı imha edilmiş ve iki hendek kapatılmıştır.
 
* Diyarbakır / Sur’da devam eden operasyonda, bir Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, iki El Yapımı Patlayıcı imha edilmiş, bir barikat yıkılmıştır.
 
* Mardin / Dargeçit’te devam eden operasyonda; beş Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, bir Bixi Makinalı Tüfek, üç Piyade Tüfeği, bir Roketatar, 19 şarjör, altı el bombası, beş roket mühimmatı, muhtelif cins ve miktarda 513 adet hafif silah fişeği, bir dürbün, iki el telsizi, bir cep telefonu, bir ses kayıt cihazı, iki flash bellek ve 33 pil ele geçirilmiştir.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler