Genelkurmay: 32 terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığı, devam eden operasyonlarda Nusaybin'de 12, Şırnak'ta 16 ve Yüksekova'da 4 olmak üzere 32 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. 3 merkezde toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının ise 294 olduğu bildirildi. Genelkur

Genelkurmay: 32 terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığı, devam eden operasyonlarda Nusaybin'de 12, Şırnak'ta 16 ve Yüksekova'da 4 olmak üzere 32 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. 3 merkezde toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının ise 294 olduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı, Mardin Nusaybin'de devam eden operasyonda 12 bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiğini belirterek, operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 107 olduğunu kaydetti. Altı el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının ise 221 olduğu ifade edildi.

Şırnak'ta devam eden operasyonda 16 bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilerek, operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 104 olduğu kaydedildi. 19 el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonda toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 241 olduğu bildirildi.

Hakkari Yüksekova'da devam eden operasyonda ise dört bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 83 olduğu belirtildi. Operasyonda bir RPG-7 roketatar, üç Kanas keskin nişancı tüfeği, bir Kaleşnikof piyade tüfeği, bir av tüfeği, bir LAW silahı, 11 el bombası, üç roket mühimmatı, bir adet 60'lık havan mühimmatı, bir araç telsizi, 52 top elektrik kablosu, 10 kg amonyum nitrat, 100 kg patlayıcı madde, 2 bin metre saniyeli fitil, 100 metre infilaklı fitil ve 200 elektrikli fünye ele geçirildiği ifade edildi. 20 el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının ise 91 olduğu bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem