Genelkurmay: 3 IŞİD mensubu silahlarıyla yakalandı

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan giren ve IŞİD terör örgütü üyesi ikisi Suriyeli üç kişinin, üzerlerinde makinali tüfek ve teçhizatlarla beraber yakalandığını bildirdi.Genelkurmay Başkanlığı internet sitesi üzerinden öneml

Genelkurmay: 3 IŞİD mensubu silahlarıyla yakalandı

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan giren ve IŞİD terör örgütü üyesi ikisi Suriyeli üç kişinin, üzerlerinde makinali tüfek ve teçhizatlarla beraber yakalandığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesi üzerinden önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgiler verildi. Buna göre, Siirt'in Eruh ilçesinde yapılan arama-tarama faaliyeti sırasında PKK'lı bir terörist, silah ve teçhizatı ile birlikte ölü olarak ele geçirildi.

Hakkari Çukurca'da, halı yıkama maksadıyla kullanılan bir binada yapılan aramada, altı el bombası, üç kalaşnikof piyade tüfeği, altı şarjör ve 250 fişek ele geçirildi. Olayla ilgili iki kişi gözaltına alındı.

Kilis'in Elbeyli ilçesinde, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan giren ve IŞİD terör örgütü üyesi ikisi Suriyeli üç kişi, bir makinalı tüfek, bir 9 milimetre tabanca ve tabancaya ait şarjör, şarjör içerisinde sekiz tabanca fişeği, iki roketatar mühimmatı ve iki roketatar sevk fişeği ile birlikte yakalandı. Zanlılar, "DEAŞ silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan gözaltına alındı.

Terör örgütü PKK mensubu bir terörist ise, Diyadin İlçe Jandarma Komutanlığı'na silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu. Olayla ilgili adli tahkikat başlatıldığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler