Genel Kurmay açıklaması 1000 terörist öldürüldü

Haber61 – Haber Servisi – Genelkurmay Başkanlığı yapmış olduğu resmi açıklamada Şırnak, Hakkari ve çevresinde icra edilen operasyonlarda 1500’in üzerinde teröristtin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Haziran ayında gerçekleştirilen operasyonlarda Şırnak

Genel Kurmay açıklaması 1000 terörist öldürüldü

Haber61 – Haber Servisi – Genelkurmay Başkanlığı yapmış olduğu resmi açıklamada Şırnak, Hakkari ve çevresinde icra edilen operasyonlarda 1500’in üzerinde teröristtin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Haziran ayında gerçekleştirilen operasyonlarda Şırnak’ta öldürülen terörist sayısının sadece 1002 olduğu dile getirildi.

05 HAZİRAN OPERASYONLARI

Şırnak’da devam eden ayrıntılı arama faaliyetinde;

-Daha önceden etkisiz hale getirilen bir bölücü terör örgütü mensubu teröristin cesedi bulunmuş, üç bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanarak gözaltına alınmış, (Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 505’dir.),

-Bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet roketatar, yedi adet Zagros keskin nişancı tüfeği fişeği, 14 adet tabanca fişeği ele geçirilmiş,

-14 adet el yapımı patlayıcı imha edilmiş, (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 1.566’dır.).

-Merkez kırsalında icra edilen operasyonda, bir bölücü terör örgütü mensubu terörist, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, altı adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, iki adet roketatar mühimmatı, dokuz adet el bombası, bir adet telsiz, bir adet el yapımı patlayıcı, 1.500 adet boş kovan ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir.

Hakkâri / Şemdinli’de icra edilen operasyonda;

-Dört bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş,

-Bir adet 12,7 mm Zagros keskin nişancı tüfeği (Dürbün monteli), 14 adet Zagros keskin nişancı tüfeği fişeği, 150 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, üç adet el bombası, iki adet sırt çantası, üç adet uyku tulumu, bir adet panço, 750 gr patlayıcı, 10 adet fünye ele geçirilmiş,

-Bir adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

- Irak kuzeyi Avaşin / Basyan, Kandil bölgesi ve Hakkâri Yüksekova kırsalında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzi, sığınak, barınak ve mağaralar, icra edilen hava harekâtı ile imha edilmiştir.

04 HAZİRAN OPERASYONLARI

Hakkâri / Şemdinli’de icra edilen operasyonda;

-Yedi bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş,

-İki Dragunov keskin nişancı tüfeği , bir Biksi makineli tüfek ve 500 fişeği, bir RPG-7 roketatar ve dört mühimmatı, iki Kaleşnikof piyade tüfeği, 200 Doçka uçaksavar fişeği, dört adet el yapımı patlayıcı düzeneği, bir araç telsizi ve muhtelif yaşam malzemesi (iki adet tüp, beş adet battaniye ve dört adet uyku tulumu) ele geçirilmiş,

-Bir el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

Şırnak / Uludere’de, icra edilen operasyonda bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan el yapımı patlayıcılı ve silahlı saldırıya anında karşılık verilmiş, çıkan çatışma sonrası bölgede yapılan aramada, bir el yapımı patlayıcı, bir Kaleşnikof piyade tüfeği ve silaha ait dolu bir şarjör ele geçirilmiştir.

Elazığ / Arıcak’da, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce karayoluna önceden yerleştirildiği tespit edilen bir el yapımı patlayıcı (iki mutfak tüpü içerisine yerleştirilmiş patlayıcı madde ve telsiz komutalı ateşleme düzeneği) imha edilmiştir.

Hakkâri / Şemdinli’de, 03 Haziran 2016 tarihinde icra edilen hava harekâtı sonucunda, 20 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Irak kuzeyi Gara Bölgesi ve Diyarbakır / Lice kırsalında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzi, sığınak, barınak ve mağaralar, icra edilen hava harekâtı ile imha edilmiştir.

03 HAZİRAN OPERASYONLARI

Şırnak’ta il merkezinin tamamı kontrol altına alınmış,

-Yedi bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, bir bölücü terör örgütü mensubu terörist teslim olmuş, (Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 499’dur.)

-Bir Kaleşnikof piyade tüfeği, 372 adet fişeği, 1.619 adet Biksi makineli tüfek fişeği, iki roketatar mühimmatı, bir el bombası ve bir gaz maskesi ele geçirilmiş,

-34 el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 1544’tür.)

Ayrıntılı arama faaliyetlerine devam edilmektedir.

Genel Kurmay’ın yapmış olduğu resmi açıklama’da şu bilgilere yer verildi

"Şırnak il merkezinde ve Mardin ili Nusaybin ilçesinde, bölücü terör örgütünün faaliyetlerini sona erdirmek ve kamu güvenliği ile asayiş ve huzuru yeniden tesis etmek maksadıyla; Başbakanlığın 16 Şubat 2016 tarihli direktifi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/D maddesine istinaden, Mardin Valiliğinin 10 Mart 2016 ve Şırnak Valiliğinin 13 Mart 2016 tarihli kuvvet talepleri ile 14 Mart 2016 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü unsurlarıyla birlikte müşterek operasyon başlatılmıştır.

Söz konusu il ve ilçe operasyonları 03 Haziran 2016 tarihinde tamamlanmış, sivil halkın zarar görmemesi için azami özen gösterilmiştir.

Nusaybin’de icra edilen operasyonda; 495 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, 515 barikat kaldırılmış, 53 hendek kapatılmış ve 1.256 el yapımı patlayıcı imha edilmiş, 239 adet çeşitli cins ve çapta silah, bu silahlara ait 11.041 adet mühimmat, 45 telsiz ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 40 kg patlayıcı madde ele geçirilmiştir.

Şırnak’ta icra edilen operasyonda; 505 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, 238 barikat kaldırılmış, 39 hendek kapatılmış ve 1.566 el yapımı patlayıcı imha edilmiş, 280 adet çeşitli cins ve çapta silah, bu silahlara ait 25.929 adet mühimmat, dokuz telsiz ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 6.420 kg patlayıcı madde ele geçirilmiştir.

Bölgede ayrıntılı arama/tarama ile hendek ve barikatların kaldırılması, kapatılması, el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi faaliyetlerine devam edilmektedir.

Ülkemizin ve milletimizin bütünlüğüne ve binlerce yıllık kardeşliğimize kasteden eylemleri ile masum vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize karşı haince ve kalleşçe yapılan saldırılar en etkin şekilde karşılığını bulmaktadır, bulacaktır.

Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkemizin ve milletimizin huzur ve güvenliğini temin etmek için teröristle mücadele kapsamında kendisine verilen her türlü görevi bugüne kadar başarıyla yerine getirmiş; bundan sonra da aynı inanç, azim ve fedakârlıkla, kolluk kuvvetlerine destek sağlamaya devam edecektir.

Operasyonlarda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza, emniyet mensuplarımıza ve geçici köy korucularımıza Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralanan silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz.

Operasyonlar esnasında büyük bir kahramanlık ve fedakârlıkla omuz omuza görev yapan; gerektiğinde birlikte şehit olan veya yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza, emniyet mensuplarımıza ve geçici köy korucularımız ile operasyon süresince yaşadıkları zorluklara rağmen, güvenlik güçlerine gönülden destek veren bölgedeki kadirşinas vatandaşlarımıza ve hiçbir zaman bizlerden engin sevgi ve desteğini esirgemeyen asil milletimize teşekkür ederiz.

SON OPERASYON

Kuzey Irak ve Yüksekova'daki terör örgütü hedefleri hava operasyonuyla vuruldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem