Gençlerin yeni gözdesi: Snapchat

Sabah'ta yer alan habere göre bayram ziyaretlerinde ebeveynlerin en büyük sıkıntısı akıllı telefonlarıyla zaman geçiren çocuklar oluyor. Gençlerin son dönemdeki en popüler sosyal ağı ise Snapchat. Facebook ile Whatsapp arasında bir sosyal ağ olarak tanıml

Gençlerin yeni gözdesi: Snapchat

Sabah'ta yer alan habere göre bayram ziyaretlerinde ebeveynlerin en büyük sıkıntısı akıllı telefonlarıyla zaman geçiren çocuklar oluyor. Gençlerin son dönemdeki en popüler sosyal ağı ise Snapchat. Facebook ile Whatsapp arasında bir sosyal ağ olarak tanımlanan Snapchat, gençlerin gözde buluşma platformu.

100 MİLYON KULLANICISI VAR

Eylül 2011'de başlayan Snapchat yolculuğu bugün anlık aktif 100 milyon kullanıcıya ulaşmış durumda. Resmi olmayan istatistiklere göre Facebook'tan kaçan gençler Snapchat'e ilgi gösteriyor.

WhatsApp'tan önce gözünü Snapchat'e diken Facebook'un 2013'ün sonlarına doğru 3 milyar dolarlık bir teklif yaptığı iddia ediliyor. Kayıtlı kullanıcıların yüzde 65'i her gün düzenli olarak hesabı kullanmaya devam ediyor. Her saniye ortalama 8 bin 796 adet fotoğraf Snapchat üzerinden paylaşılıyor. Lise öğrencisi erkeklerin yüzde 50'si, kızların ise yüzde 77'si Snapchat üzerinden özçekim fotoğraflarını paylaşıyor.

GENÇ VE KADIN AĞIRLIKLI

Snapchat kullanıcılarının çoğunu gençler oluşturuyor. 34 yaşın altında kullanıcı oranının yüzde 71 olması, sosyal ağa daha çok gençlerin rağbet ettiğinin en önemli göstergesi. Asıl can alıcı gösterge ise kullanıcıların neredeyse yarısının 18-24 yaş arasında olması. ABD'de 13-17 yaş arası mobil telefon sahibi olan her 3 öğrenciden birinin telefonunda Snapchat yüklü.

Sosyal ağın kullanıcılarının yüzde 70'i de kadınlardan oluşuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler