Gencebay'a saygı gecesi

Orhan Gencebay ile Bir Ömür adlı albümle 60. sanat yılını kutlayan Gencebay için dün bir vefa gecesi düzenlendi. Albümde yer alan sanatçıların bazılarının geceye katılmaması dikkat çekti.Müzikteki 60. sanat yılını 32 ünlü ismin şarkılarını seslendirdiği “

Gencebay'a saygı gecesi

Orhan Gencebay ile Bir Ömür adlı albümle 60. sanat yılını kutlayan Gencebay için dün bir vefa gecesi düzenlendi. Albümde yer alan sanatçıların bazılarının geceye katılmaması dikkat çekti.

Müzikteki 60. sanat yılını 32 ünlü ismin şarkılarını seslendirdiği “Orhan Gencebay ile Bir Ömür” adlı albümüyle kutlayan Orhan Gencebay için dün akşam Harbiye İstanbul Kongre Merkezi’nde bir vefa gecesi düzenlendi. “Orhan Baba’nın onur ve gurur gecesi” adıyla günlerdir hazırlıkları süren organizasyona albümde Gencebay’ın şarkılarını okuduğu halde katılmayan sanatçılar damgasını vurdu.
 
Tarkan, Ajda Pekkan, Ebru Gündeş ve Sibel Can gibi dev isimler para talep ettikleri için Gencebay’ı yalnız bıraktı. Vefa gecesinde sırasıyla Berkay, Demet Akalın, Deniz Seki, Duman, Emel Sayın, Hande Yener, İzel, Kutsi, Mustafa Ceceli, Nükhet Duru, Özcan Deniz, Grup 84, Volkan Konak, Yıldız Tilbe, Zara ve Zerrin Özer sahne aldı. Sezen Aksu da sürpriz yaparak geceye daha sonra katıldı.
Sahneye çıkan sanatçılar gecenin sonunda hep bir ağızdan Gencebay’ın efsane şarkısı “Batsın Bu Dünya”yı seslendirdi. Beyazıt Öztürk’ün sunduğu özel gecede ünlü komedyen Şafak Sezer de Gencebay’ın “Elhamdülillah” şarkısını seslendirerek sürpriz yaptı.
 
Zara’nın sözleri ayakta alkışlandı
 
Hamile olduğu için geceden erken ayrılmak zorunda kalan Zara, “Orhan Gencebay’la aynı albümde olduğum için değil, onunla aynı çağda yaşıyor olduğum için büyük onur duyuyorum” diyerek büyük alkış topladı.
 
Organizasyonunu üstlenen Poll Production’ın sahibi Polat Yağcı, yaptığı konuşmayla geceye katılmayan sanatçılara göndermede bulundu. Yağcı, “Albümde ilk başta 20 şarkıcı diye başlamıştık ama istek üzerine 32 şarkıcıya çıkardık ve son 7 senenin satış rekorunu kırdık. Bu gece Gencebay’ın onur ve gurur gecesidir. Albüm lansmanı gecesi değildir, o yüzden ‘O katıldı, bu katılmadı’ diye polemiklere itibar etmeyin. Bu gece sahneye çıkanlar kadar çıkmayanlara da teşekkür ederim” diye konuştu.
 
Gencebay: Dünyada bir ilk
 
Gecede kısa bir konuşma yapan Gencebay ise şunları söyledi: “Bu albümü 32 arkadaşımla gerçekleştirdik. Hepsi benim oğlum, kızım, kardeşim dostumdur. Bu albüm Türkiye’de değil, dünyada da ilk defa yapılmış bir albüm. Böyle geceler genelde sanatçıların vefatlarından sonra yapılır, bu ilk oldu. Yaşarken bana bu gururu ve bu onuru yaşattığınız için büyük mutluluk duyuyorum. Çok konuşup gönül kırmak istemiyorum. 12 yıl önce bypass oldum ve o zaman dedim ki, başka gönülleri kırmamak için kendi gönlümü kırdım. Şimdi de kimseyi kırmak istemiyorum, berhudar olun.”
 
Finalde toplu halde sahnede şarkı söyleyen sanatçılar Orhan Gencebay’ın vefa gecesine katılmayan sanatçılara ise sitem etti. Renkli anların yaşandığı geceyi izleyen 3 bin 700 kişi Orhan Gencebay’ı ayakta alkışladı.
 
Gencebay’dan Kılıçdaroğlu’na ‘Bir Ömür’ albümü jesti
 
Orhan Gencebay, 60. sanat yılı için özel olarak hazırlanan “Orhan Gencebay ile Bir Ömür” isimli albümü imzalayarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na gönderdi. CHP Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu’nun Gencebay imzalı albümü CHP Müzesi’nde özenle muhafaza edeceği belirtildi. CHP lideri, Gencebay’ın sanat dolu yaşamının sağlıklı, huzurlu ve mutlu devamını diledi. Gencebay albümü, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başkanıma en derin, en candan sevgi ve saygılarımla” sözleriyle imzaladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler