Genç: "Trabzon herkesin şehri"

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, kentteki plansız yapılaşmaya ilişkin, "Trabzon'da çok ciddi bir tarih zenginliğimiz var ancak maalesef geçmişteki plansız yapılaşma ile bu tarihi örttük. Şimdi bu tarihi değerleri yeniden ortaya çıkarmaya çalış

Genç: "Trabzon herkesin şehri"
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, kentteki plansız yapılaşmaya ilişkin, "Trabzon'da çok ciddi bir tarih zenginliğimiz var ancak maalesef geçmişteki plansız yapılaşma ile bu tarihi örttük. Şimdi bu tarihi değerleri yeniden ortaya çıkarmaya çalışıyoruz" dedi.
 
Başkan Genç, 2014 Mahalli İdareler seçimleri sonrası belediye başkanlığı görevine gelişinin ikinci yılını değerlendirmek üzere bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, Merkez Ortahisar Belediyesi'nin kentin "büyükşehir" statüsü kazanmasının ardından yeni kurulan bir belediye olduğunu ve yaklaşık 320 bin nüfusa hizmet ettiğini dile getirdi.
 
Belediye sınırları içinde Toplu Konut İdaresi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin de destekleri ile önemli hizmetler yapmaya çalıştıklarını ifade eden Genç, şehirdeki geçmişten günümüze uzanan plansız yapılaşmayı eleştirdi.
 
Trabzon'un tarih ve kültür değerleri başta olmak üzere pek çok açıdan oldukça zengin bir il olduğunu aktaran Genç, "Trabzon, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman ve Yavuz Sultan Selim'e ev sahipliği yapmış kadir bir şehirdir. Burası özellikle tarih açısından oldukça zengindir. Çok ciddi bir tarih zenginliğimiz var ancak maalesef geçmişteki plansız yapılaşma ile bu tarihi örttük. Şimdi bu tarihi değerleri yeniden ortaya çıkarmaya çıkarmaya çalışıyoruz. Belediye başkanları olarak başka işlerle uğraşmamız gerekirken yıkıp yeniden düzenlemekle uğraşıyoruz." dedi.
 
YENİ KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANLARI
 
Kentteki Zağnos, Tabakhane ve Pelitli'de yapılan kentsel dönüşüm projeleri başta olmak üzere pek çok alında yaptıkları yıkımlarla yeni alanlar oluşturmaya çalıştıklarını ve bu alanların daha az yapılaşma, daha çok yeşil alan ile yeniden düzenleyeceklerini anlatan Genç, "Belediye başkanı olarak göreve geldikten sonra yeşil alanı bir metrekare daha artırırsam kendimi başarılı sayarım. Bulduğumuz her boş alana ağaç dikiyoruz." ifadesini kullandı.
 
Genç, kentte göreve geldikten sonra hazırladıkları bir çok projenin ihale aşamasına geldiğini ve bunları en kısa sürede hayata geçirmeye çalışacaklarını dile getirerek, Trabzon'un herkesin şehri olduğunu ve herkesin bu kente sahip çıkması gerektiğini anlattı.
 
TÜNEL AKVARYUM'UN İNŞAASI
 
Çevre dostu, hizmet sevdalısı ve katılımcı bir anlayışla belediye hizmeti yürütmeye çalıştıklarını ve bu hizmetin kutsal bir görev olduğunu ifade eden Genç, "Kent merkezinde Zağnos ve Tabakhane Vadileri arasında bir Tünel Akvaryum projesi, Mağmat Boğazı'nda turizme yönelik projeler, Beşirli'de Ekopark gibi önemli projelerimiz var. Pazarkapı mevkisinde belediyemiz ve kaymakamlığımız bir arada olacağı hizmet binası yapacağız. Doğalgazın kent genelinde daha fazla yaygınlaşması için çalışmalarımız var. Kentteki çöp konteynerlerini yerin altına alacağız. Ekmek israfını önlemek için kentin çeşitli noktalarına ekmek toplama kutuları koyduk, bu ekmekleri hayvan bakım merkezindeki hayvanlara veriyoruz. Kent halkının evlerinden çıkışta soluklanabileceği yeşil alanlar oluşturuyoruz. Yıkılan binaların yerine yeniden yoğun bina yapılmasını istemiyoruz. Buralarda halka açık alanlar oluşturmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
 
Trabzon'un turizm açısından son yıllarda önemli bir ivme yakaladığını da dile getiren Genç, bu yıl sadece Ortadoğu ülkelerinden 700 bin turistin kente gelmesini beklediklerini dile getirdi.
 
Genç, Trabzon'un "büyükşehir" statüsü kazanması sonrası bazı mevzuat sorunları olduğunu da ifade ederek, bunların da aşılması gerektiğine dikkati çekti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler