Genç: Kurumsallaşan yapılara ihtiyacımız var

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı, Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Salonu’nda yapıldı.Ortahisar Kent Konseyi’nin Genel Kurul Toplantısı'na Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Başkan Yardımcısı Süleyman Ayd

Genç: Kurumsallaşan yapılara ihtiyacımız var

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı, Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Salonu’nda yapıldı.

Ortahisar Kent Konseyi’nin Genel Kurul Toplantısı'na Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Başkan Yardımcısı Süleyman Aydoğdu, belediye meclis üyeleri ile kent konseyi genel kurul üyeleri katıldı.

Genel kurul toplantısında konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, kentteki sivil iradenin kentin yönetimine katkı sunmasını istediğini ifade ederek, “Belediyenin idaresinde yetkiyi kullanan seçilmiş başkan ve yönetimidir. Ama hep beraber bu şehirde yaşıyoruz. O nedenle şehrin bütün kesimlerinin sorunlarını alabilmek için de bu tür kurumsallaşan yapılara ihtiyacımız var. Bir tarafta kurulum aşamamızda Büyükşehir, Ortahisar ve diğer ilçelerimizin yapılanması sürerken, diğer taraftan da bu iradeyi alabilmek adına hem çok kıymetli hanım efendiler, hem gençlerimiz, hem çocuklarımızın bu konsey bünyesinde çok gayretli çalışmalarını ben bizzat müşahede ediyorum” dedi.

Katılımcı Belediyecilik anlayışının gereği olarak kent konseyinin çalışmalarını çok önemsediğinin altını çizen Başkan Genç, “Kent Konseyimiz bünyesinde Engelli vatandaşlarımıza yönelik çalışmalar da yapılmalı. Engelli vatandaşlarımızın toplum içinde eğitim ve üretim kapasitelerinin geliştirilmesi ve toplumsal yaşam içinde daha fazla yer almalarının sağlanması, kent yönetimine aktif olarak katılması ve engelli kardeşlerimize yönelik sorunlara çözüm üretilmesi amacıyla Ortahisar Kent Konseyi bünyesinde Engelliler Meclisi olması çok önemli” diye konuştu.

Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Ahmet Aslanoğlu da, konuşmasında çok kısa sürede önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, çalışmalarında her türlü desteği sağlayan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç'e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından divan kurulu oluşturularak Çocuk, Gençlik ve Kadın Meclisleri'nin olağan genel kurulları ile Engelliler Meclisi seçimli genel kurulu gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler