Genç kızı kahreden ölüm

Muğla’nın Milas İlçesi’nde Açıköğretim Fakültesi öğrencisi 24 yaşındaki Özlem Özer, alzheimer hastası olan annesi 64 yaşındaki Şengül Özer’in dışarıya çıkmaması için kapıyı üzerine kilitleyip alışverişe gitti. Evde, elektrikli ısıtıcının devrilmesiyle çık

Genç kızı kahreden ölüm

Muğla’nın Milas İlçesi’nde Açıköğretim Fakültesi öğrencisi 24 yaşındaki Özlem Özer, alzheimer hastası olan annesi 64 yaşındaki Şengül Özer’in dışarıya çıkmaması için kapıyı üzerine kilitleyip alışverişe gitti. Evde, elektrikli ısıtıcının devrilmesiyle çıkan yangında Şengül Özer yaşamını yitirdi. Döndüğünde evi yanarken gören Özlem Özer sinir krizi geçirdi.

 Milas İlçesi İsmetpaşa Mahallesi Sait Kırıkçıoğlu Caddesi’ndeki bir binanın 3’üncü katında dün saat 18.00 sıralarında ilk belirlemelere göre elektrikli ısıtıcının devrilmesiyle yangın çıktı. En üst kattaki evi saran alevleri görenler yangına kendini imkanlarıyla müdahale edip söndürmeye çalışırken itafiye ve polise de haber verildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, bir türlü açılmayan evin kapısını kırıp içeri girdi. Önce evde kimsenin bulunmadığını düşünen itfaiye erleri, iç kısımdaki bir odada Şengül Özer’in cesediyle karşılaştı. Yangın, yaklaşık yarım saatlik çalışmayla kontrol altına alınıp söndürüldü.

KAHREDEN YANGIN

 Yangından kısa bir süre önce alışveriş yapmak üzere evden ayrılan ve alzheimer hastası olan annesinin dışarıya çıkmasını engellemek için kapıyı kilitleyen Açıköğretim Fakültesi öğrencisi Özlem Özer, geri geldiğinde itfaiye ekipleri ve polisi görünce şoke oldu. Evlerinin yandığını gören Özlem, sinir krizi geçirdi. Özlem Özer, koşarak eve girmeye çalışarak, "Annem içeride kaldı" diye feryat etti. Kızın eve girmesi polis ve yakınları tarafından engellendi. Baygınlık geçiren Özer, ambulansla Milas Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

 Özlem Özer’in babasını yıllar önce kaybettiği ve annesiyle yaşadığı belirtildi. Yangında can veren Şengül Özer’in cesedi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

 Binanın ikinci katında oturan 35 yaşındaki Orkun Yalçıntaş, "Önce büyük bir gürültü duydum. Dışarı çıktığımda 3’üncü katın penceresinden alevleri gördüm. Bir kadın ve kızının yaşadığı evin kapısını kırmaya çalıştık ancak başarılı olamadık" diye konuştu.

 Polis yangınla ilgili soruşturma başlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem