Gardaş ülke dizileri yasakladı

 Artık Azerbaycan'da, Türk dizileri başta olmak üzere hiçbir yabancı dizinin yayınlanmasına izin verilmeyecek. GERİ ADIM ATILMAYACAKYasak kapsamına, Azerbaycan Türkçesiyle dublajlanan yabancı diziler de giriyor. Bu konudaki tavrını net bir şekilde ortaya

Gardaş ülke dizileri yasakladı

 

Artık Azerbaycan'da, Türk dizileri başta olmak üzere hiçbir yabancı dizinin yayınlanmasına izin verilmeyecek.

 

GERİ ADIM ATILMAYACAK

Yasak kapsamına, Azerbaycan Türkçesiyle dublajlanan yabancı diziler de giriyor. Bu konudaki tavrını net bir şekilde ortaya koyan Milli Televizyon ve Radyo konseyi başkanı Nuşirevan Muharremli, kararın kesin olduğunu ve geri adım atmalarının mümkün olmadığını söyledi.

 

Karara uymayan televizyon kanallarınıysa ağır cezalar bekliyor.

 

CEZAİ YAPTIRIMLAR UYGULANACAK

Kanunda yapılan değişikliğe göre ihlali gerçekleştiren kanallar önce ihtar alyor, ihlalin tekrarı halinde cezai yaptırımlar hayata geçiyor.

 

Kanal yine de ihlale devam ederse, lisansının alınması gündeme gelecek.

 

Nuşirevan, amaçlarının Azerbaycan'da televizyon sektörünün gelişmesi olduğunu belirterek kararı bu yüzden aldıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler