Galaxy S6 Edge ne zaman çıkacak? - Galaxy S6 Edge özellikleri -Galaxy S6 Edge incelemesi

Satış rakamları bazında Galaxy S6'yı bile geride bırakmayı başaran Galaxy S6 Edge bir anda Samsung'un yükselen değeri konumuna gelmişti. Galaxy S6 Edge'e gösterilen ilgi, Samsung'un bu segmenti daha da geliştirmesine temel hazırladı.   S6 Edge segmentinin

Galaxy S6 Edge ne zaman çıkacak? - Galaxy S6 Edge özellikleri -Galaxy S6 Edge incelemesi
Satış rakamları bazında Galaxy S6'yı bile geride bırakmayı başaran Galaxy S6 Edge bir anda Samsung'un yükselen değeri konumuna gelmişti. Galaxy S6 Edge'e gösterilen ilgi, Samsung'un bu segmenti daha da geliştirmesine temel hazırladı.
 
S6 Edge segmentinin yeni modeli Galaxy S6 Edge Plus kısa süre önce resmi olarak duyurulmuştu. Samsung'un yeni amiral gemisi modeli Galaxy S6 Edge Plus bugün tam hatlarıyla ortaya çıktı.
 
Samsung Galaxy S6 Edge Plus detaylandırmamıza akıllı telefonun tasarımı ile başlayalım.
 
Galaxy S6 Plus Tasarım Detayları
Galaxy S6 Egde Plus'ı piyasadaki birçok amiral gemisi modelinden ayıran en önemli özelliği kavisli bir yapıyla gelen 5.7 inç boyutundaki Quad HD teknolojisine sahip Corning Gorilla Glass 4 korumalı Super AMOLED ekranı.
 
518ppi piksel yoğunluğuna sahip ekran, Samsung'tan daha iyi bir ekran bekleyenleri biraz hayal kırıklığına uğratsa da piyasadaki türevi telefonlara denk bir performansa sahip.
 
Genel hatlarıyla klasik Samsung çizgisini taşıyan Galaxy S6 Plus'ın ön yüzünde parmak izi okuyuculu home tuşu ve üst kısımda da 5 Megapiksellik bir kamera yer alıyor. Kameranın detaylarına, kamera özelliklerini anlatırken değineceğim.
 
Tasarımla ilgili olarak değinebileceğimiz son nokta ise kullanıcılar tarafından pek hoş karşılanmayan arka kısımdaki ana kamera çıkıntısının Galaxy S6 Edge Plus'ta da bulunuyor olması.
 
Galaxy S6 Edge Plus'ta Apple Alışkanlıkları Devam Ediyor
Samsung, yeni amiral gemisi modeli Galaxy S6 Edge Plus'ta, Galaxy S6 ile kullanıcılarına sunduğu tümleşik yapıdan vazgeçmemiş. Galaxy S6 Edge Plus'ın arka kapağı da aynı Apple modellerinde olduğu gibi tümleşik bir yapıya sahip. Ayrıca, Galaxy S6 Edge Plus'ta microSD desteği de yer almıyor.
 
Samsung kullanıcıları, firmanın bu tavrından son derece rahatsız olduklarını açık bir şekilde ifade etseler de Samsung, Apple çizgisine kayan bu kararından geri adım atmamış gibi görünüyor.
 
 
Daha önce yaşanan sızıntılarda microSD desteğinin bulunmayacağı net bir dille ifade edilmiş olmasına karşın yinede Samsung kullanıcıları firmanın yapacağı resmi tanıtımı umutla beklemeyi tercih etmişlerdi. Fakat Samsung'un resmi tanıtımıyla Galaxy S6 Edge Plus'ta microSD desteği olmadığı da kesinleşmiş oldu.
 
Samsung'un, Apple'a karşı üstün olduğu temel noktalardan birisi de kullanıcıların bataryalarını diledikleri zaman değiştirebilmeleri ve hafıza desteği olduğundan dahili depolama alanı sıkıntısı yaşamamalarıydı. Bu iki özelliğin Galaxy S6 Edge Plus'ta karşımıza çıkmaması, satış rakamlarına büyük bir handikap olarak yansıyabilir.
 
Galaxy S6 Edge Plus Teknik Özellikler
Hemen baştan belirtelim. Galaxy S6 Edge Plus donanım alanında öyle devrimsel özelliklerle karşımıza çıkmıyor. Samsung, Galaxy S6 Edge Plus'ta, Galaxy S6 Edge'te kullandığı 8 çekirdekli Exynos 7420'nin iyileştirilmiş yeni bir versiyonunu kullanmış. Galaxy S6 Edge'in işlemci yönünden kullanıcılarını memnun ettiğini düşündüğümüzde, Samsung'un macera arayıp, risk almak yerine rüştünü ispatlamış olan işlemcisi Exynos 7420'yi kullanması isabetli bir hamle olarak değerlendirilebilir.
 
Samsung Galaxy S6 Edge Plus grafik tarafında ise Mali-T760MP8'den faydalanıyor. Oyun anlamında son derece üst düzey puanlar alan bu GPU, Galaxy S6 Edge Plus kullanıcılarını memnun edecek bir performansa sahip.
 
Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda RAM kapasitesinin önemini en iyi bilen firmalardan biri olan Samsung, Galaxy S6 Edge Plus'ta 4GB'lık RAM ile karşımıza çıkıyor. 4GB'lık RAM Galaxy S6 Edge Plus'ı türevi modellerden bir adım öne taşıyacak gibi görünüyor.
 
Galaxy S6 Edge Plus'ta, microSD desteğine yer vermeyen Samsung, yeni amiral gemisini 32GB, 64GB ve 128GB'lık üç model seçeneğiyle satışa sunacak.
 
Galaxy S6 Edge Plus Batarya Detayları
Akıllı telefonların en önemli handikaplarından biri olarak gösterilen batarya konusunda, Galaxy S6 Edge Plus beklenenin altında bir pil gücüyle karşımıza çıkıyor. Sızdırılan bilgilerde Galaxy S6 Edge Plus'ın 4000 mAh gücünde bir batarya ile gelebileceği söylenmiş olsa da, Samsung'un yaptığı resmi tanıtımda Galaxy S6 Edge Plus'ın 3000 mAh gücünde bir bataryaya sahip olacağı ortaya çıktı.
 
galaxy-s6-edge.jpg
Bu batarya hali hazırda günümüz akıllı telefonlarıyla kıyaslandığında yeterli gibi görünse de, yoğun kullanımda ortaya çıkan şarj sorununu aşmaya çok uzak bir çözüm gibi duruyor.
 
Samsung, yeni akıllı telefon modellerinde yer verdiği kablosuz şarj özelliğine Galaxy S6 Edge Plus'ta da yer vermiş. Ayrıca Samsung'un gelişim aşamasında olan yeni monitör modelleriyle de uyumlu olan Galaxy S6 Edge Plus, bu monitörlerin ayak kısmına konulduğunda otomatikman şarj olma özelliğine sahip.
 
Samsung Galaxy S6 Edge Plus Kamera Detayları
Galaxy S6 Edge Plus, 16 Megapiksellik iddialı bir kamerayla geliyor. Otomatik odaklanma, manuel odaklanma, yüz tanıma, otomatik HDR ve panorama gibi özelliklerin bulunduğu kamera 30fps'de 2K, 60fps'te ise 1K video çekebilme özelliğine sahip.
 
Samsung Galaxy S6 Edge Plus'ın ön tarafında ise 5 Megapiksellik bir kamera bulunuyor. Otomatik HDR özelliğinin bulunduğu kamerada özel selfie modu da yer alıyor.
 
Genel Olarak Samsung Galaxy S6 Edge Plus
Gelişmiş parmak izi okuyucusu sayesinde Samsung Pay ve PayPal ödeme sistemlerinin de rahat bir şekilde kullanılabildiği Samsung Galaxy S6 Edge Plus, donanım yönüyle selefi Galaxy S6 Edge'den çok ileri bir teknolojiye sahip değil.
 
Galaxy S6 Edge Plus'ın en önemli özelliği, telefonun tasarımına da olumlu bir katkı sağlayan "Edge" yani kavisli ekran teknolojisi diyebiliriz. Android Lollipop 5.1.1 ile satışa sunulan Galaxy S6 Edge Plus, phablet tarzında telefonlardan hoşlanan kullanıcılar için iyi bir alternatif gibi görünüyor.
 
Shiftdelete

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem