G-20’ye ilk gelen lider de o oldu, en son giden de

Antalya'da gerçekleştirilen G20 Liderler Zirvesine katılan Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz Al Suud, kentten ayrılan son lider oldu.Antalya'nın Kundu Bölgesinde bulunan 7 yıldızlı oteli 5 günlüğüne 18 milyon dolara kapatan Kral Salman, saat 15.4

G-20’ye ilk gelen lider de o oldu, en son giden de

Antalya'da gerçekleştirilen G20 Liderler Zirvesine katılan Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz Al Suud, kentten ayrılan son lider oldu.

Antalya'nın Kundu Bölgesinde bulunan 7 yıldızlı oteli 5 günlüğüne 18 milyon dolara kapatan Kral Salman, saat 15.45 sıralarında otelden ayrıldı. Otele gelen Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Kral Salman'ın aracıyla birlikte havalimanına hareket etti. Yaklaşık 50 araçla birlikte havalimanı giden Kral Salman'ı Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu uğurladı. Antalya Uluslar Havalimanından havalanan Kral'ın uçağı Suudi Arabistan'a doğru yol aldı. Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz Al Suud'un uçağının havalanması sırasında havalimanı ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Öte yandan, veliaht Prens Telal ve Suudi üst düzey yetkililer ise saat 17.00'de Antalya'dan ayrılacak.

KRAL VE PRENS İÇİN 546 SARAY ODASI HAZIRLANMIŞTI

Mardan Palace'ta konaklayan Suudi Kral Salman ve Prens Telal için altın yaprağı süslemeli tatlılar ikram edildi. Suudi heyet için geceliği minimum 800 Euro'dan başlayan ve 15 bin Euro'ya kadar çıkan 20 farklı konseptli 546 saray odası hazırlandı. Kraliyet ailesinin üst düzey mensupları için hazırlanan kral dairesi ve villaların geceliği ise 9 bin Euro'dan başlıyor.

Kral Salman ve Prens Telal'a ait özel eşyalar, çarşafından bardağına kadar özel uçakla Antalya'ya getirilmiş ve havalimanından da 16 kamyonla kalacakları otele nakledilmişti. Kral Salman ve koruma heyeti için ise zırhlı 65 özel Mercedes de getirtilmişti. Yaklaşık bin kişilik Suudi Arabistan heyetinin kullanımı için zırhlı 65 Mercedes'in yanı sıra Türkiye'nin çeşitli yerlerinden ve çoğunluğu yine Mercedes marka 400 lüks araç kiralanmıştı. Fiyatları 500 bin lira ile 1 milyon lira arasında değişen lüks araçlarda otelin içindeki park alanlarına sığmayınca otel çevresindeki yola park edilmişti.

G-20’ye ilk gelen lider de o oldu, en son giden de

G-20’ye ilk gelen lider de o oldu, en son giden de

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem