Füze sistemlerinin hedefi Türkiye mi?

 Henüz resmi açıklama yapılmadı ancak iddiaya göre mühürlü kolilerin içinde bazı füze parçaları var ve Türkiye 'ye karşı kullanılabilirdi. İşte yeni uçak krizindeki detaylar... Kargodan füze parçaları mı çıktı?Ankara'ya indirilen Suriye uçağı, kargosunda

Füze sistemlerinin hedefi Türkiye mi?

 

Henüz resmi açıklama yapılmadı ancak iddiaya göre mühürlü kolilerin içinde bazı füze parçaları var ve Türkiye 'ye karşı kullanılabilirdi. İşte yeni uçak krizindeki detaylar...
 
Kargodan füze parçaları mı çıktı?
Ankara'ya indirilen Suriye uçağı, kargosunda ne taşıyordu? Mühürlü kolilerdeki meşru olmayan o askeri teçhizatın niteliği ne? İddia edildiği gibi füze parçaları Türkiye'ye karşı mı kullanılacaktı?
 
Suriye ile yaşanan ikinci uçak krizinde cevaplanmayı bekleyen pek çok soru var. Gözler, incelemenin ardından hazırlanacak raporda.
 
Kargo Tula'daki askeri üsten
Olayda netleşen noktalar açıklandı. Kargoyu gönderen ve teslim alacak olan taraflar belli. Kargolar Türkiye'deki Makine Kimya Endüstrisi'nin muadili olan bir Rus kuruluştan Suriye Savunma Bakanlığı'na gidiyordu. İddiaya göre, uçak önce Moskova'ya 200 kilometre yakınındaki Tula kentinde bulunan bir askeri üsse uğradı. Orada kargolar yüklendi. Taşınan yük, belgelere kereste olarak işlendi.
 
180 kişilik uçakta 30 yolcu
Askeri üsteki işlemlerin ardından Moskova'daki sivil bir havaalanına geçildi. Burada alınan 30 yolcuyla birlikte Şam'a doğru yola çıkıldı. 180 kişilik uçağa sadece 30 yolcunun alınması da kafaları karıştıran başka bir detay oldu.
 
Gözler Dışişleri'nde
Suriye uçağında el konulan malzemelerin incelemesi Roketsan'da sürüyor. İncelemenin ardından Dışişleri Bakanlığı'nın bir açıklama yapması bekleniyor.
 
Füze sistemlerinin hedefi Türkiye mi?
İddiaya göre, sivil havacılık gereği taşınması meşru kabul edilmeyen o malzemelerin içinde füze savunma sistemlerine ait başlıklar ve batarya parçaları var. Dahası bu füze parçalarının Türkiye'ye karşı kullanılabileceği şüphesi de söz konusu.
 
Sadece füze sistemleri değil, sinyal kırıcı jammerların ve askeri haberleşme cihazlarının da el konulan malzemeler arasında olduğu belirtiliyor.
 
Esenboğa'daki incelemeye NATO subayı da katıldı
Diğer yandan Esenboğa havalimanında 9 saat süren uzun incelemenin sebebi de ortaya çıktı. Yapılan incelemelerde Ankara'daki NATO subayının da hazır olması kararlaştırıldı. Ancak, subay şehir dışında olunca özel bir uçakla Ankara'ya getirildi ve o da incelemelere katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem