Füze alımı için kritik açıklama

Bakan Yılmaz, Çinli firma dışında yeni tekliflerin yolda olduğu sinyalini de verdi.Yılmaz, Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov ile görüştü. Görüşme  sırasında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yılmaz, uzun menzilli hava  savunma sistemiyle ilgili

Füze alımı için kritik açıklama

Bakan Yılmaz, Çinli firma dışında yeni tekliflerin yolda olduğu sinyalini de verdi.

Yılmaz, Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov ile görüştü. Görüşme  sırasında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yılmaz, uzun menzilli hava  savunma sistemiyle ilgili yeni teklifin gelip gelmediği ve Çin firması ile  anlaşmanın imzalanıp imzalanmadığına ilişkin soru üzerine, Çinli firma ile  görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.

Görüşmelerin henüz sonuçlanmadığını dile getiren Bakan Yılmaz, "Ancak,  bu birincinin yanında olan ikinci ve üçüncüden de yeni teklifler henüz somut  olarak daha gelmedi. Ancak bize gelen bilgiler onların böyle bir hazırlık yaptığı şeklindedir. O tekliflerde gelirse bizim ilerleyeceğimiz yolda, önümüzü  aydınlatır" diye konuştu.

Sürenin yıl sonunda bitip bitmeyeceğinin sorulması üzerine de Yılmaz,  "Hayır. Daha öncedendi. Dolayısıyla ek bir süre uzatımı istedik, o tekliflerin  geçerliliği için. Ama bu arada geçerlilikle birlikte, 'ilave teklifte vermek  istiyoruz' diye bir çalışma yaptıklarını öğrendik. Verirlerse bizim yolumuzu  aydınlatırlar" yanıtını verdi.

Tekliflerle ilgili sürenin ne zaman dolacağının sorulmasına karşılık  Yılmaz, "Yeni teklife her zaman açığız. Bir diğer ülkeyle sözleşme imzalanmadığı  sürece, yeni teklifler her zaman gelebilir, yolumuzu aydınlatır" dedi.

İzmir'deki römorkör kazası

İzmir'de askeri tersanede römorkun devrilmesi üzerine 10 kişinin şehit  olduğu olaya ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine Yılmaz, şunları  kaydetti:

"Öncelikle 1'i Astsubay 8 Mehmetçiğimiz, iki de tersanede çalışan  işçimiz olmak üzere 10 vatan evladımızı şehit verdik. Şehitlerimize Allah'tan  rahmet, ailelerine ve yakınlarına  sabır diliyorum. Muhakkak ki olay olduğunu  andan itibaren, hem idari soruşturma hem adli soruşturma hem de teknik yönden,  yani bu kazaya sebebiyet veren teknik eksiklikler nedir, diye inceleme başladı.  Gerek idari gerek adli soruşturmanın neticesi gerekse teknik heyetin raporu  alındığında kamuoyuna açıklanacaktır. Allah bir daha böyle bir kaza vermesin."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler