Fuhuş çetesine baskın: 15 gözaltı

Üyelerinin de çoğunu kadınların oluşturduğu çetenin, çevrelerinde araştırma yaparak özellikle kredi kartı borcu olan ve maddi sıkıntı içinde bulunan kadınları kandırıp fuhuş batağına sürüklediği öne sürüldü.İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü

Fuhuş çetesine baskın: 15 gözaltı

Üyelerinin de çoğunu kadınların oluşturduğu çetenin, çevrelerinde araştırma yaparak özellikle kredi kartı borcu olan ve maddi sıkıntı içinde bulunan kadınları kandırıp fuhuş batağına sürüklediği öne sürüldü.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlâk Büro Amirliği'ne yapılan sözlü ve mektuplu ihbarlar üzerine harekete geçen polis Manisa, Akhisar, İzmir ve Çeşme'de, 30 adrese eşzamanlı baskınlar düzenledi. Operasyonda, çetenin 10'u kadın olan 15 üyesi yakalanarak gözaltına alındı. Emniyette ifadeleri alınan zanlılardan dördü savcılık talimatıyla serbest bırakılırken,11 kişi adliyeye sevk edildi.

BORÇLU KADINLARA TUZAK

Ahlâk polisi tarafından 6 ay süren teknik ve fiziki takipten sonra düzenlenen operasyonda gözaltına alınan zanlıların, özellikle eşinden boşanmış ve kredi kartı borcu olan kadınları fuhuş batağına sürüklediği ileri sürüldü. Elebaşı olduğu iddia edilen S.D.'nin, kendisiyle hareket eden çete üyesi kadınlarla birlikte, sıkıntı çeken kadınları tespit etmek için devamlı araştırma yaptığı belirlendi. Çete elemanlarının, özellikle kendi çevrelerinde ve erkek müşterilerin verdiği bilgiler doğrultusunda ulaştıkları zor durumdaki kadınları, fuhuş yapmaları için kandırdığı iddia edildi. "Bir iki defa para karşılığında erkeklerle birlikte olursanız borçlarınızı ödersiniz." yalanına kanan kadınların da fuhuş batağından bir daha çıkamadığı belirtildi.

17 YAŞINDAKİ BİR KIZ DA MAĞDUR

Çetenin fuhuş batağına sürüklediği ileri sürülen 17 kadın arasında, liseden geçen yıl ayrıldığı öğrenilen 17 yaşındaki bir kızın da bulunduğu belirlendi. İfadesi alınan ve ailesine teslim edilen genç kızın, para kazanmak için kendi isteğiyle erkeklerle ilişkiye girdiğini söylediği öne sürüldü. İfadeleri alınan mağdur kadınlar, S.D. ve diğer çete üyelerinden şikayetçi olmadığı, "Kendi isteğimizle fuhuş yapıyoruz." dedikleri iddia edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler