Fransa’dan dönen Türkler dehşeti anlattı

Fransa'nın başkenti Paris'te eş zamanlı gerçekleştirilen silahlı ve bombalı saldırıların ardından Türkiye'ye dönen vatandaşlar yaşadıklarını anlattı.Fransa'nın başkenti Paris'te, dün akşam peş peşe meydana gelen 7 ayrı saldırının ardından, Paris'te olan T

Fransa’dan dönen Türkler dehşeti anlattı

Fransa'nın başkenti Paris'te eş zamanlı gerçekleştirilen silahlı ve bombalı saldırıların ardından Türkiye'ye dönen vatandaşlar yaşadıklarını anlattı.

Fransa'nın başkenti Paris'te, dün akşam peş peşe meydana gelen 7 ayrı saldırının ardından, Paris'te olan Türk vatandaşları Türkiye'ye döndüğünde yaşadıklarını anlattı. Türk Hava Yolları'na ait TK 1830 sefer sayılı uçakla Türkiye'ye dönen Türk vatandaşlar Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"AİLEME VE ARKADAŞLARIMA HABER VERDİM"

Paris'te moda tasarım alanında yüksek lisans yapan Merve Torreguitart, saldırı haberini alır almaz şok yaşadıklarını söyledi. Saldırılarından ikisinin Charlie Hedbo dergisine yakın yerlerde olduğunu ifade eden Torreguitart Paris'te stadyumun yakınlarında oturduğunu ve şans eseri patlamayı duymadığını söyledi. İlk olarak ailesine ve arkadaşlarına iyi olduğu yönüne haber veren Merve Torreguitart konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"İlk başta panik oldum. Tanıdığım biri var mıydı oralarda diye düşündüm. Olmadığını öğrenince bir rahatlama oldu. Üzüldük. Ailem duydukları anda hemen aradılar. İyimiyim diye kontrol etmek için. uçağım iptal olacak diye korktum."

"ORTALIK ÇOK SAKİNDİ"

Yaşanan saldırı anında Paris'te bulunan bir diğer Türk Ayşe Dilek Anadol Umul görevli olarak gittiği Paris'te saldırının olduğu anlarda bölgeye yakın bir yerde yemek yediğini söyledi. Saldırı haberini telefondan öğrenen Ayşe Dilek Anadol Umul, "Otelime geri döndüm. Televizyon karşısında sabahladım. Uçağım sabah saat 07.40'ta olduğu için 5'te havalimanına geldim. Ortalık çok sakindi, tahminimden çok daha sakindi" dedi.

"GAYRİ RESMİ RAKAM 160 ÖLÜ"

İş için paris'te bulunan özel bir şirket çalışanı Onur Karadayı saldırı anında otelde bulunduğunu belirtti. Yaşanan saldırıların gelişmelerini Fransa TV kanallarından takip ettiğini ifade eden Karadayı, "Oradaki televizyonların gayri resmi olarak verdiği bilgilere göre 160 ölü olduğu söyleniyor. Ben uçuşların iptal olup olmayacağı konusunda tedirgin oldum. Güvenliğim ile ilgili bir endişem olmadı" diye konuştu.

Fransa’dan dönen Türkler dehşeti anlattı

Fransa’dan dönen Türkler dehşeti anlattı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem