Fransa'da Türkiye'nin yanında

 ABD'den sonra Fransa da, Türkiye'nin Suriye politikasına ve Rusya'dan Suriye'ye giden uçağın Ankara'ya indirilmesine destek verdi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland'a, günlük basın toplantısında, ABD'nin, Rusya'dan Suriye'ye giden uçağın Es

Fransa'da Türkiye'nin yanında

 

ABD'den sonra Fransa da, Türkiye'nin Suriye politikasına ve Rusya'dan Suriye'ye giden uçağın Ankara'ya indirilmesine destek verdi.
 
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland'a, günlük basın toplantısında, ABD'nin, Rusya'dan Suriye'ye giden uçağın Esenboğa Havalimanı'na indirilmesine yönelik tutumu soruldu. 
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklamalarını hatırlatan Nuland, bu dönemde Suriye rejimine yönelik herhangi bir askeri ekipman sevkiyatının çok kaygı verici olduğunu kaydetti.
 
Uçakta bulunanlara yönelik ayrıntılı incelemelerinin ardından, Türkiye'den daha fazlasını duymayı merakla beklediklerini dile getiren Nuland, ABD olarak, ''Türkiye'nin uçağı inceleme kararını kuvvetle desteklediklerini'' bildirdi.
 
Hollande: Takdirle Karşılıyorum
''France 24'' televizyon kanalına konuşan Hollande, ''iki ülke arasındaki gerginliğin artmasına'' ilişkin bir soru üzerine verdiği yanıtta, ''Bir risk var. Türkiye özelikle ağırbaşlı davrandı ve Türk yetkililerin bu tavrını takdirle karşılıyorum'' dedi.
 
Türkiye'nin gerginliğin kontrolden çıkmasının önüne geçebilmek için elinden geleni yaptığını belirten Hollande, ayrıca bu durumun Suriye'nin de çıkarına uygun olduğunu vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler