Fol yok yumurta yok, dayak var

Bundan yaklaşık bir yıl önce İTÜ'de Başbakan Erdoğan'ı protesto eden 18 öğrenciye 1 yıl, 3'er ay hapis cezası verildi. Başbakan Erdoğan, geçen hafta Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde rektörlerle biraraya geldi. Başbakan'ı protesto etmek isteyen bir grup öğ

Fol yok yumurta yok, dayak var

Bundan yaklaşık bir yıl önce İTÜ'de Başbakan Erdoğan'ı protesto eden 18 öğrenciye 1 yıl, 3'er ay hapis cezası verildi. Başbakan Erdoğan, geçen hafta Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde rektörlerle biraraya geldi. Başbakan'ı protesto etmek isteyen bir grup öğrenci ise ellerine yumurtaları alarak Beşiktaş'a gitti ve Erdoğan'ın içerde toplantısı sürerken dışarıda yumurtalı protestoda bulundu. Bunun üzerine alınan güvenlik önlemleri de had safhaya ulaştı. Bugün Erdoğan ikinci kez rektörlerle bir araya geldi. Başbakan'ı protetso etmek için ise bir grup öğrenci 3 otobüsle Ankara'dan yola çıktı. Ancak polis bu kez erken davrandı ve öğrencileri Çamlıca gişelerinde durdurdu, İstanbul'a sokmadı. Polis nezaretinde geri gönderilen öğrenciler Kurtköy'de bir benzincide mola verdi. Polis durmalarına izin vermedi, arbede çıktı. Polis biber gazı sıktı, öğrenciler fenalaştı

İstanbul Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde rektörlerle biraraya gelecek olan Başbakan Erdoğan'ı protesto etmek isteyen bir grup öğrenci Ankara'dan İstanbul'a geldi. 3 otobüsle İstanbul'a gelen öğrenci gruplarını taşıyan otobüsler Çamlıca gişelerinde polis tarafından durduruldu. Öğrencilere Genel Bilgi Taraması (GBT) yapıldı. Ardından öğrencilerin İstanbul'a girişine izin verilmedi.

Gişelerde kimlik kontrolü yapılan öğrencilen 3 saat sonra geri gönderildi. Ancak Kurtköy'de bir dinlenme istasyonunda öğrenciler mola verdi. Polis öğrencilerin burada durmasına izin vermedi. Kurtköy'de otobüslerden inmek isteyen öğrencilere polis izin vermedi. Polisle öğrenciler arasında arbede yaşandı. Polis, uyarıları dikkate almayan öğrencilere biber gazı sıkarak müdahale etti. Bazı öğrenciler fenalık geçirdi.

İZMİT'TE POLİSE YUMURTA ATTILAR, ÇOK SAYIDA GÖZALTI VAR

Erdoğan'ın İstanbul'daki rektörlerle buluşmasını protesto etmek isteyen öğrenci grubunun İstanbul'a girişine izin verilmemesinin ardından Kocaeli'den gruba katılan yaklaşık 40 kişi, İzmit'te izinsiz yürüyüş yapmak istedi. Polis gruba müdahale etti. Grup üyeleri polise yumurta attı. Çok sayıda gözaltı var.

DOLMABAHÇE'YE YÜRÜMEK İSTEYEN ÖĞRENCİLERE POLİS MÜDAHALESİ

Kurtköy'de benzincideki arbede devam ederken Dolmabahçe'de de protesto gösterileri vardı. Erdoğan'ın rektörlerle buluşmasını protesto etmek isteyen öğrenci gençlik sendikası üyesi bir grup Dolmabahçe'deki çalışma ofisine yürümek istedi. Polis tarafnıdan uyarılan grup yürüyüşe devam edince polis biber gazıyla müdahale etti. Gazdan etkilenenler kafelere dükkanlara sığınırken polis önlemlerini artırdı. Grup üyeleri tekrar yürüyüşe geçmeye çalışınca polisin müdühalesi sert oldu. Polisle grup arasında arbede çıktı, 10 kişi gözaltına alındı.

BEYOĞLU EMNİYET MÜDÜRÜ'NÜN ZOR ANLARI

Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü Osman Yıldırım, polisle çatışan gruptan bazı kişileri gözaltına almak istedi. Ancak grup üyeleri ellerindeki bayrak direkleriyle ilçe emniyet müdürüne saldırmaya başladı. Zor durumda kalan Yıldırım'ın yardımına çevik kuvvet polisleri yetişti. Polislerin müdürlerine saldıran eylemcilere müdahalesi çok sert oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler