Flaş ‘yüksek fatura‘ açıklaması

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER), elektrik faturalarının bir kısım tüketicilere 2015 yılı Ocak ayında bir önceki döneme göre farklı gelmesine ilişkin basın açıklaması yaptı. ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, “Dağıtım şirketleri her iş

Flaş ‘yüksek fatura‘ açıklaması
Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER), elektrik faturalarının bir kısım tüketicilere 2015 yılı Ocak ayında bir önceki döneme göre farklı gelmesine ilişkin basın açıklaması yaptı.
 
ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, “Dağıtım şirketleri her iş günü sayaç okuyor. Her abonenin sayacı aylık periyotta okunacak şekilde planlama yapılıyor. Ancak olumsuz hava şartlarının yaşandığı dönemde hepimiz birliyoruz ki kar, fırtına, sel ve dondurucu soğuklar nedeniyle ulaşım zorluğu yaşandı. Bu nedenle sayaçların okunmasında zorunlu olarak periyot kayması yaşandı. Bazı bölgelerde ise özelleştirme sonrasında fatura yazılım değişiklikleri yapıldı. Bu da fatura sürelerinin uzamasına neden oldu.”
 
Özdemir, sadece ülkemizde değil tüm dünyada olumsuz hava koşullarından dolayı sayaç okumalarının aksamasının yanısıra yoğun şekilde arıza ve kesintiler olduğunu hatırlatarak, “Şiddetli fırtına, kar ve sel nedeniyle gelişmiş ülkelerde, örneğin ABD’de de geçtiğimiz hafta benzer sıkıntılar yaşandı” ifadesini kullandı.
 
Geçmişte, şehirler ve kırsal kesimlerde daha uzun sürelerde sayaç okunduğunu hatırlatan Özdemir, yeni teknoloji yatırımları ile bu sürenin kısaldığını kaydetti. Yeni teknolojik yatırımların devam ettiğini ifade eden Özdemir, “Elektrik dağıtım şirketleri olarak, EPDK tarafından belirlenen standart, prensipler ve kalitenin artırılması yaklaşımı içinde çalışmaları sürdürüyoruz. Bu yönde şirketlerimiz üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmek için gerekli çalışmaları yürütüyor” dedi.
 
ÖDEME KOLAYLIĞI SAĞLANACAK
 
Elektrik faturalarında bir zam olmadığına işaret eden Nihat Özdemir, “Tarifeler değişmedi. Tüketiciler, epdk.gov.tr web adresinden kendilerine ait bilgileri girerek faturalarını kıyaslayabilirler” diye konuştu. Sayaçların okunmasındaki gecikme nedeniyle bir kısım tüketicinin faturası “sayaç okuma dönemi uzun olduğu için” yüksek geldiğini kaydeden Özdemir, “Tüketiciyi mağdur etmeyeceğiz. Ödeme konusunda sıkıntı yaşayan müşterilerimize faizsiz taksitlendirme olanağı sunuyoruz. Bu konuda hem kamu otoritesi hem de dağıtım şirketlerinin ortak bir anlayışı söz konusudur. Elektrik faturalarında tüketiciye yansıyan bir zam yoktur. Dolayısıyla tüketicinin bir kaybının olması da mümkün değildir” ifadesini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler