Flaş Karar! TSK'dan dev alım

TSK 30 bin 159 personel alacak

Flaş Karar! TSK'dan dev alım
Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik  soruşturmalar kapsamındaki ihraçlardan sonra Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) personel ihtiyacının karşılanması için 30 bin 159 personel alımı gerçekleştirilmesi hedefleniyor.  AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Milli Savunma Bakanlığınca,  TSK'nin personel ihtiyacının karşılanmasına yönelik başlatılan çalışmalar hızla  devam ediyor. Bu kapsamda kara ve deniz harp okullarının 1, 2 ve 3'üncü sınıflarına  üniversitelerin uygun bölümlerinden, astsubay meslek yüksek okullarının 1'inci  sınıflarına yüksekokulların uygun bölümlerinden öğrenci alınması öngörülüyor. TSK'nin personel ihtiyacını karşılamak için bin 322 subay, 3 bin 547 astsubay, 7 bin 159 uzman erbaş ve 11 bin 907 sözleşmeli erbaş/er alınması  hedefleniyor. Ayrıca harp okullarına 3 bin 491 ve meslek yüksekokullarına bin 811  öğrenci alımı yapılması planlanıyor. 411 astsubayın subaylığa, 511 uzman erbaşın astsubaylığa geçişi olmak üzere, bu yıl içinde 30 bin 159 personelin temini  değerlendiriliyor.

Bordo bereye yoğun ilgi
Bu arada, Özel Kuvvetler Komutanlığının personel ihtiyacının  karşılanması için Milli Savunma Bakanlığınca başlatılan muvazzaf subay ve  astsubay alım süreci de devam ediyor. Özel Kuvvetler Komutanlığına ilk defa Bakanlık tarafından personel  alımı yapılırken, Komutanlığa dışarıdan subay ve astsubay temini de ilk olma  özelliği taşıyor. Bu kapsamda Komutanlığa 200 muvazzaf subay ve 500 muvazzaf astsubay  alınması planlanıyor. Muvazzaf subaylığa başvuru için en az lisans mezunu  olunması ve ilgili KPSS puan türünden en az 50 alınması gerekiyor. Astsubaylığa  başvurular için ise en az ön lisans mezunu olma ve ilgili KPSS puan türünden en  az 50 alma şartı aranıyor. Bu kapsamda 1 Kasım'da başlayan başvurulara yoğun ilgi gösteriliyor.  Bordo bereli olmak için bugün kadar 6 bin 129 kişi subay adayı ve 11 bin 368  astsubay adayı olarak başvurdu. Başvuru süresi 30 Kasım'da sona erecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler