Flaş iddia! Terörist başı serbest mi kalacak?

AİHM'in bebek katili Abdullah Öcalan hakkındaki kararı yeni bir tartışmanın da fitilini ateşledi. Peki teröristbaşı yeniden yargılanabilir mi? CHP Milletvekili Rıza Türmen böyle bir olayın söz konusu olmadığını söyledi; ancak AİHM'in kararıyla ilgili çok

Flaş iddia! Terörist başı serbest mi kalacak?
AİHM'in bebek katili Abdullah Öcalan hakkındaki kararı yeni bir tartışmanın da fitilini ateşledi. Peki teröristbaşı yeniden yargılanabilir mi? CHP Milletvekili Rıza Türmen böyle bir olayın söz konusu olmadığını söyledi; ancak AİHM'in kararıyla ilgili çok ince bir detayı anlattı. 
 
Türmen'e göre AİHM kararı onaylanır ya da böyle kalırsa Türkiye, Öcalan'ın cezasını, ağırlaştırılmış müebbet hapisten, müebbet hapise çevirmek zorunda. Böyle bir durumda da Öcalan, çıkabilecek af ya da şartlı tahliye şartlarından yararlanabilir!
 
AİHM'in kararı Öcalan'a özgürlüğün yolunu açabilir mi? CHP Milletvekili Rıza Türken'e göre AİHM'in kararı Öcalan için yeniden yargılanma yolu açmaz; ancak daha büyük bir tehlike var. O da Öcalan'ın serbest kalması...
 
PEKİ BU NASIL OLACAK?
 
Türmen, AİHM'in kararındaki o ince noktayı anlattı. Buna göre Öcalan için verilen ceza tarafların itirazı sonrası tekrar görülebilir. Mahkeme ise bu kararı, ya onaylayabilir ya da bozabilir. Onaylanma ihtimalinde Türkiye, anlaşma gereği Öcalan'ın şartlarını iyileştirme zorunda olacak. Türmen'e göre bu ağırlaştırılmış cezanın ortadan kaldırılması anlamına geliyor. Öcalan eğer bundan yararlanır ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, müebbete çevirilirse işte o zaman Öcalan, olası af ya da şartlı tahliyelerden yararlanabilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler