’Fırat Çakıroğlu’ davası başladı

Ege Üniversitesi Kampüsü'nde Ülkü Ocakları üniversite sorumlusu Fırat Çakıroğlu'nun öldürülmesiyle ilgili dava başladı.EÜ Edebiyat Fakültesi'nde öğrenim gören ülkücü grup ile PKK sempatizanı oldukları iddia edilen karşıt görüşlüler arasında uzun süredir d

’Fırat Çakıroğlu’ davası başladı

Ege Üniversitesi Kampüsü'nde Ülkü Ocakları üniversite sorumlusu Fırat Çakıroğlu'nun öldürülmesiyle ilgili dava başladı.

EÜ Edebiyat Fakültesi'nde öğrenim gören ülkücü grup ile PKK sempatizanı oldukları iddia edilen karşıt görüşlüler arasında uzun süredir devam eden gerginlik, 20 Şubat 2015 tarihinde bıçaklı sopalı kavgaya dönüşmüştü. Kavgada 23 yaşındaki Fırat Çakıroğlu ve karşı gruptan Nurullah S.'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı. Bacağından aldığı yarayla atardamarı kesilen Çakıroğlu, EÜ Hastanesi'ne kaldırılırken yolda hayatını kaybetmişti. Vakanın ardından çok sayıda kişi gözaltına alınmış, cinayet zanlısı olarak Nurullah S. tutuklanmıştı. Soruşturmayı yürüten Savcı Zeki Polat, iki gruptan biri tutuklu 32 sanık hakkında iddianame hazırlamış, cinayet sanığı Nurullah S. için "kasten adam öldürmek, örgüt adına suç işlemek, örgüt üyeliği ve yaralama" suçlarından müebbet ve 69 yıl, diğer 31 sanık için, "yaralama, mala zarar verme, delilleri yok etme, gizleme veya değiştirme" gibi suçlardan 5 ile 48 yıl arasında hapis cezaları talep etmişti.

DAVA İÇİN ÖZEL TEDBİR

Fırat Çakıroğlu'nun katledildiği olayın davasında, duruşma süresince olay çıkmaması için polisin geniş güvenlik tedbirleri aldığı gözlendi. İki grubun birbirleriyle yan yana gelmemesi için özel önlemler alınırken, davanın görüldüğü İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda da geniş güvenlik tedbirleri dikkat çekti.

ÜNİVERSİTEDE ÖRGÜTLENMİŞLER

Olay günü ve daha önce EÜ'de yaşanan olaylar, iddianamede genişçe anlatılmıştı. İddianamede ayrıca terör örgütü PKK/KCK gençlik yapılanması olan YDG-H'nin üniversite bünyesinde örgütün amacı doğrultusunda yoğun olarak örgütlendiği de belirtildi. Üniversitede devamlı terör örgütü lehine, "Hozan Serhat Alanı" olarak nitelendirilen yerde müzikli yayın, yürüyüş, basın açıklaması, stant açma ve imza kampanyası gibi eylem ve etkinliklerin yapıldığı, gerekli olan elektriğinse Ege Kafe'den alındığı, sanık Nurullah S.'nin, terör örgütü lehine yapılan etkinliklerde faal olarak yer aldığı ifade edilmişti.

GENEL BAŞKAN DA KATILDI

Çakıroğlu cinayetinin İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmasına Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz'un yanı sıra MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Milletvekili Atila Kaya ile birlikte birçok ülkücü katılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler