Fındık üreticilerine uygulamalı eğitim!

Ordu Fatsa İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce fındıkta verim ve kaliteyi artırmak amacıyla çiftçilere yönelik fındıkta budama, toprak örneği alma, analize göre gübreleme eğitimi verildi.    Fatsa İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Ayaz,

Fındık üreticilerine uygulamalı eğitim!
Ordu Fatsa İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce fındıkta verim ve kaliteyi artırmak amacıyla çiftçilere yönelik fındıkta budama, toprak örneği alma, analize göre gübreleme eğitimi verildi. 
 
Fatsa İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Ayaz, ilçedeki bir mahalledeki toplantıda fındığın daha kaliteli ve verimli olmasıyla ilgili yürütülen çalışmalar hakkında üreticilere bilgi verdi.
 
Üreticileri bilgilendirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Ayaz, "Fındık üretimlerimize yönelik eğitim çalışmalarımız devam ediyor.  Bu noktada üreticilerimizin ürünü olan fındığın verimi ve kalitesini artırmak amacıyla fındıkta budama, toprak örneği alma, analize göre gübreleme eğitim çalışmaları devam ediyor" dedi.
 
Eğitim çalışmalarının devam edeceğini belirten Ayaz, şunları kaydetti:
 
"Toplantılarda, fındıkta budama başta olmak üzere, toprak örneği alımı, analize dayalı gübreleme, fındık hastalık ve zararlılarının tanımı ve mücadelesi konularında üreticilere bilgiler verilmiştir. Kösebucağı Mahallesi'ndeki budama eğitimine ilköğretim okulu öğrencileri de katılmıştır. Bu eğitimde aynı zamanda öğrencilere meslek tanıtımı da yapılmıştır. Eğitimler esnasında üretici bahçelerinde budama ve toprak örneği alımı yapılmıştır"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem