Fındık üreticileri harmanlarda

Üreticiler fındıklarını temizlemeye başladı.

Fındık üreticileri harmanlarda
Üreticiler serbest piyasaya fındığını indirmeden önce hep birlikte harmanlarına serdikleri mahsullerinde temizleme çalışmalarına başladılar. 

Hep birlikte çalışma yaparak daha kaliteli bir fındığı piyasaya sunma adına imece usulü tüm aile fertleri çalışarak fındığın içinde kurtlu ve çürük fındıkları temizliyorlar. Fındığını bahçe zahmetinden kurtaran üreticiler harmanlarında patoza verdikleri fındığının içinde çürük ve kurtlu fındıkları ayıklamaya başladılar. İmece usulü çalışarak harmanlarında kuruttukları fındıkları temizleyen üreticiler bu yıl az fındığın olduğunu buna bağlı olarak da fiyatların yüksek olacağı kanaatindeler.

Fındık fiyatlarında bu yıl yüksek rakamı beklediklerini ifade eden üretici Gökmen Ocak, “Bahçelerimizdeki fındık toplama işlerini bitirdik. Şimdi ise sıra kurutmaya geldi. Patoza verdik fındığımızı ve bu yıl üreticiler olarak çok ümitliyiz. Fiyatların yüksek olacağı kanaatindeyiz. Geçen yıl fındık bahçemizden 100 kilo aldığımız bir yerde bu yıl 15 kilo zor aldık. Fındık gerçekten çok zahmetli bir iş ve emeğimizin karşılığının serbest piyasada yer bulmasını istiyoruz. Toplaması, patozu, ilacı ve gübresi ciddi paralar tutuyor. Gerçekten çok zorlanıyoruz bu paraları öderken. Şu an için fındığımız harmanda ve daha kaliteli bir ürünü piyasa sunmak için iyi kurutuyoruz. Yetkililerin her açıkladığını dikkate alıyoruz. Onların talimatlarına göre de piyasaya fındık indiriyoruz” dedi.

Harmanında fındığı özenle temizleyen ve piyasaya kaliteli fındık indirmek için çalışmalara başladığını belirten üretici İbrahim Ekiz ise yaptığı açıklamada, “Bu yıl istediğimiz seviyelerde bahçelerimizden fındık çıkmadı. Gerçekten fındık çok zahmetli bir iş. Yıllık izinlerimizi bile fındık toplayarak geçiriyor, fındığımıza zaman ayırıyoruz. Bu yıl bahçelerimizde az fındık oldu ve bununla yetinmek zorundayız. Fiyatların bu yıl istediğimiz seviyede olması üreticileri sevindirecektir. Üreticilere her zaman destek verilmelidir. Fındığımızı kurutup piyasaya yakın bir zamanda indireceğiz” diye konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler