Fındık tekelleri rahatladı

CHP Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e fındık fiyatlarındaki düşüşü sordu.   CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu Meclis'te dün (4 Mart) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bütçesiyle ilgili sunum yap

Fındık tekelleri rahatladı
CHP Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e fındık fiyatlarındaki düşüşü sordu.
 
CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu Meclis'te dün (4 Mart) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bütçesiyle ilgili sunum yapan Bakan Faruk Çelik'e  fındık üreticisinin ve fındık fiyatlarındaki düşüşe nasıl engel olunacağını sordu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, fındıkta rekolte tespitini 3 kurumun yapmasını ve aralarında tutarsızlıklar bulunduğunu belirterek "Bu yüzden pazarı sarsıcı oyunlar oynanıyor. Bundan sonra aldığımız karar, fındığın rekoltesi Bakanlık tarafından yapılacak. 'Ben emanet fındık bırakmak istiyorum' diyenlere fındığı TMO'ya (Toprak Mahsulleri Ofisi) bırakma imkanı getiriyoruz" diye konuştu. 
 
Faruk Çelik, 'fındıkta tekelleşme' iddialarını ve gelen şikayetleri Rekabet Kurumu'na taşıdıklarını kaydederek "Üreticinin aleyhine atılacak adımların karşısında oluruz"dedi. Bülent Bektaşoğlu, Bakan Çelik'in açıklamalarının fındık tekellerini rahatlattığını söyledi. 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem