Film gibi operasyon

Gaziantep'te, geçen çarşamba gecesi evine dönerken kaçırılan tekstilci işadamı Ahmet Şireci, polis ve jandarmanın düzenlediği ortak operasyonla Diyarbakır'da kurtarıldı.Güvenlik güçleri operasyonda Şireci'yi fidye için kaçırdığı ileri sürülen 9 kişiyi göz

Film gibi operasyon

Gaziantep'te, geçen çarşamba gecesi evine dönerken kaçırılan tekstilci işadamı Ahmet Şireci, polis ve jandarmanın düzenlediği ortak operasyonla Diyarbakır'da kurtarıldı.

Güvenlik güçleri operasyonda Şireci'yi fidye için kaçırdığı ileri sürülen 9 kişiyi gözaltına aldı.

Gaziantep'te faaliyet gösteren Şireci Tekstil'in sahibi sanayici Ahmet Şireci, geçen çarşamba gecesi 06 ES 800 plakalı otomobiliyle evine dönerken, Zeytinli Mahallesi'nde çevreyolunda 2 araç tarafından sıkıştırıldı. Önüne çıkan araca çarpan ve bu sırada arkasında duran diğer araç tarafından hareket etmesi engellenen Şireci, 2 kişi tarafından otomobilinden indirilerek kaçırıldı.

Olay sırasında Ahmet Şireci'nin yanında bulunan fabrika çalışanı kadının ihbarının ardından çalışma başlatan polis, Şireci'nin kurtarılması için 50 kişilik özel bir ekip kurdu. Şireci'yi kaçıranların kullandığı araçların kaçış güzergahlarındaki tüm kamera kayıtlarını inceleyen polis, onlarca kişinin bilgisine başvurdu.

DİYARBAKIR'DA KURTARILDI

Polisler, yaptığı çalışma sonunda sanayicinin fidye için kaçırıldığını ve Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ndeki bir köye götürüldüğünü saptadı. Cumhuriyet Savcılığı'nın bilgilendirilmesinin ardından Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nın da desteğiyle derinleştirilen çalışmada, Lice'nin bir köyünde tutulduğu saptanan Şireci'nin Diyarbakır'a götürüleceği belirlendi. Bunun üzerine savcılığın kararıyla harekete geçen polis ve jandarma, Lice'de tutulduğu köyden çıkarılışından itibaren takibe alınan Şireci'nin kurtarılması için Diyarbakır girişinde operasyon başlattı. Şireci'nin de köyden kent merkezine nakledildiği araç gece saat 01.30 sıralarında Diyarbakır girişinde durduruldu. Operasyonda, Şireci kurtarılırken, araçta bulunan 6 kişi gözaltına alındı.

GÖZALTI SAYISI 9

Ahmet Şireci'nin fidye için kaçırıldığı saptanırken, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüphelilerin sorgulanmasına başlandı. Şüphelilerin burada alınan ifadeleri doğrultusunda Gaziantep'te yapılan operasyonlarda ise 3 kişi daha gözaltına alındı. 9 kişinin yakalandığı operasyonda yeni bilgiler doğrultusunda gözaltı sayısının artabileceği kaydedildi.

Öte yandan, halen Diyarbakır'da bulunan ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirilen Şireci'nin ise gün içerisinde Gaziantep'e geleceği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler