Filistinliler kömüre dönüyor!

Gazze'de bütün dünyanın gözü önünde katliam yapan İsrail, son saldırılarda "yasaklanmış" silahlar kullanıyor. Görevi fiili olarak devam eden eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail savaş uçaklarının 'yangın bombaları' attığı

Filistinliler kömüre dönüyor!

Gazze'de bütün dünyanın gözü önünde katliam yapan İsrail, son saldırılarda "yasaklanmış" silahlar kullanıyor. Görevi fiili olarak devam eden eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail savaş uçaklarının 'yangın bombaları' attığını belirterek, "Hastaneye getirilen şehitlerin bazılarının uzuvları kopmuştu. Büyük çoğunluğunun cesetleri kömürleşmiş ve parçalanmıştı" dedi. Gazzeli doktorlar da yaralıların çoğunun kemiklerine kadar yanması sebebiyle uzuvlarını kesmek zorunda kaldıklarını aktardı. Doktorlar, "Hastaneye getirilenlerin durumu, uluslararası olarak yasaklanmış silahların kullanıldığını gösteriyor" dedi.

Bu arada İsrail'in pazartesi gününden beri başlattığı saldırılarda bilanço giderek artıyor. Dört günde hayatını kaybedenlerin sayısı 86'ya yükselirken, yaralı sayısı 570'e yükseldi. Öte yandan Gazze sınırına asker yığan İsrail birlikleri daha büyük bir katliama hazırlanıyor. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, "Piyade birlikleri ve zırhlı araçlar Gazze'ye kara operasyonu düzenlemek üzere sınırda verilecek emri bekliyor. Operasyona bugün ya da yarın her an başlayabiliriz" dedi. İsrail, muhtemel kara operasyonu için 40 bin yedek askerini de orduya çağırmıştı.

Kullanılması 1980 yılında yasaklandı

Filistinlilere karşı daha önce de kullanılan 'yangın bombaları' arasında Napalm ve Fosfor bombası gibi silahlar bulunuyor. Fosfor bombası atıldıktan sonra insanların üzerine yapışarak yanmalarına yal açar. Yanıcı sıvıların pelteleştirilmiş benzin ile karışımıyla elde edilen Napalm ise, 800-1200 derece sıcaklık üretiyor. Fosfor ve Napalm bombalarının kullanılması 1980 yılında Birleşmiş Milletler kararıyla yasaklandı. Ancak İsrail, Filistin halkına karşı kullanmaya devam etti. İsrail, son saldırılarda da buna benzer silahlar

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem