Filistin’den Türkiye’ye ilk yaralı getirildi

İsrail’in Filistin’e düzenlediği saldırılarda yaralanan Abdulrauf Gazi Muhammed Mısır üzerinden Türkiye’ye getirildi. Abdulrauf Gazi Muhammed ‘ Atatürk Havalimanında TİKA Başkanı Serdar Çam Karşıladı. Türk Hava Yollarının tarifeli seferiyle Mısır’ın Başke

Filistin’den Türkiye’ye ilk yaralı getirildi

İsrail’in Filistin’e düzenlediği saldırılarda yaralanan Abdulrauf Gazi Muhammed Mısır üzerinden Türkiye’ye getirildi. Abdulrauf Gazi Muhammed ‘ Atatürk Havalimanında TİKA Başkanı Serdar Çam Karşıladı. Türk Hava Yollarının tarifeli seferiyle Mısır’ın Başkenti Kahire’den İstanbul’a getirilen Abdulrauf Gazi Muhammed, Atatürk Havalimanı apronuna giren özel bir ambulansla alınan tedavilerinin yapılması için Bakırköy Doktor Sadi Konuk hastanesine götürüldü.

Filistinli yaralıyı apronda karşılayan (TİKA) Başkanı Serdar Çam gazetecilere yaptığı açıklamada, Gazze’de yaşanan acı dolu günlerden sonra ilk defa hasta çıkışı sağlandığını söyledi. Çam, hastanın Mısır’da Refah Kapısı’ndan Ariş’e getirildiğini dile getirerek, "Ariş’te şu anda 60’a yakın hastaneden çıkış yapmış ancak pasaportları olmadığı için Mısır’dan çıkışlarıyla ilgili sıkıntılar varmış" diye konuştu. Filistinli Muhammed’in Sağlık Bakanlığı’nın altyapıyı hazırlamasıyla ilk yaralıyı vize ve pasaport işlemleri Kahire Büyükelçiliğimiz tarafından tamamlandıktan sonra buraya getirttik. Sayın Başbakanımızın talimatı ve imkanlar çerçevesinde diğer yaralıları ve hastaları buraya getirmeye çalışacağız. Zaten orada yoğun bir şekilde tedaviler yapılıyor. Ancak orada yapılamayan ve müdahale edilmesi gereken ağır yaralılarla ilgili bir insani kordidorun açılması gerek Kızılay gerek Kızılhaç gerekse diğer uluslararası organizasyonlarla bu sürece katkı sağlanması konusunda girişimlerde bulunduk. Hekimlerin vermiş olduğu raporlarla ilgili detay bilgim yok. Sağlık Bakanlığımız burada tedavi altına alacak ve gerekli tetkileri yapacaklar. İlk etapta hekimlerin uçağa binmemesiyle ilgili oradaki telkinler olmuş. Ancak son anda ikna edilmiş. Refah kapısından bir ara müsade olunmuş ve o arada 60 hastayı çıkartabilmişler. Ara ara açılıp kapanan bir kapı. Tabii burada zorluklar var. Şu anda Erez ve Refah Kapısından insan çıkışı ve girişi nadiren oluyor. Mal ve ürün girişleri de Kerem Şalon kapısından bir Türkiye olarak son yapılan yardımların kordinasyonu’nu TİKA olarak Başbakanlık genelgesi çerçevesinde yürütmeye çalışıyoruz. Yoğun Bir şekilde insani yardım malzemesine ihtiyaç var. Sağlık malzemeleri ve medikalle ilgili Kızılay’ımız belli çalışmalar yapıyor. Oraya ulaşmaya çalışıyor. ayrıca bazı sivil toplum örgütlerimiz Yeryüzü Doktorlar gibi çalışma yapan STKlarımız var. Biz TİKA olarak bayram öncesinde ve esnasında ulaşabilecek şekilde bazı gıda ürünlerinin sokulması konusunda bazı girişimlerimiz var. Gerek Filistin gerek İsrail gerekse Mısır hükümeti nezlinde büyükelçiliklerimizi irtibat halindeler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem