Fidyecileri İHA'lar yakaladı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde bir vatandaşı kaçıran silahlı şahıslar, 400 bin TL para istedi, daha sonra ise bu miktarı 150 bin TL'ye indirdiklerini söyledi.150 bin TL'yi alarak vatandaşı serbest bırakan fidyeciler, saklandıkları evde,İHA'lar tarafında

Fidyecileri İHA'lar yakaladı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde bir vatandaşı kaçıran silahlı şahıslar, 400 bin TL para istedi, daha sonra ise bu miktarı 150 bin TL'ye indirdiklerini söyledi.

150 bin TL'yi alarak vatandaşı serbest bırakan fidyeciler, saklandıkları evde,İHA'lar tarafındanyakalandı.

"PARAYI VERMEZSEN ÖLDÜRECEĞİZ"

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Yüksekova İlçe Jandarma Komutanlığına 13 Ekim 2013 tarihinde saat 05.00'da gelen H.A. isimli şahıs "Yüksekova/Suüstü Köyünde kendisine ait taş ocağında çalışan ve kayınbiraderi olan O.A.'nın, 13 Ekim 2013 tarihinde saat 00.05'te taş ocağına gelen biri uzun namlulu silahlı iki şahıs tarafından kaçırıldığını; şüpheli şahısların 13 Ekim 2013 tarihinde saat 00.30'a kendisini telefon ile arayarak O.A.'nın serbest bırakılması karşılığında 400 bin TL para istediklerini; eğer parayı vermezlerse şahsı öldüreceklerini" söylediklerini beyan etti.

FİDYEYİ 150 BİNE DÜŞÜRDÜLER

Vatandaşı kaçıran şahıslar, taşocağı sahibi H.A.'yı 13 Ekim 2013 tarihinde saat 16.30'da tekrar arayarak "fidye miktarını 150 bin TL'ye indirdiklerini" söyledi. Firma çalışanlarından 3 şahıs, Beşatlı ile Akçalı Köyleri arasında bulunan Beyaz Tepe Mevkiinde, istenen 150 bin TL'yi 3 fidyeciye teslim ederken, fidyeciler kaçırılan O.A. isimli vatandaşı serbest bıraktı. Faaliyet GÖZCÜ (İHA) ile takip edilerek, Yüksekova İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından fidyeci 3 şahsı Beşatlı Köyünde saklandıkları evde 14 Ekim 2013 tarihinde saat 01.30'da yakalandı. Yakalanan şahısların üzerinde kaçırılan şahsa ait cep telefonu bulundu. Olayla ilgili Yüksekova Cumhuriyet Savcılığınca adli tahkikat başlatıldı.

BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

İnsansız hava uçağı olarak bilinen ve terörle mücadele önemli bir rol oynayan İHA'lar, Doğu ve Güneydoğu'da adeta Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gözü kulağı gibi çalışıyor. Bölgede kuş uçurtmayan ve yaprak kıpırdasa bile peşine düşen İHA'lar ilk defa PKK ile mücadelenin dışında bir operasyonda kullanıldı. Fidyecileri takibe alan ve aldığı nefesin peşine düşen İHA'lar, bu şahısların kıskıvrak yakalanmasını sağlayarak bir ilki gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem