Fidye için kaçıran, 5 Afganlı insan tacilerinden 4’ü tutuklandı

Edirne'de, yasa dışı yollarla yurt dışına götürmek için kandırılarak 5 Afganistan uyruklu şahıs tarafından kaçırılan ve 20 gündür rehin alınarak ailesinden fidye istenen Pakistanlı genç, polis ekiplerinin operasyonuyla kurtarıldı. 5 Afganlı insan tacirind

Fidye için kaçıran, 5 Afganlı insan tacilerinden 4’ü tutuklandı

Edirne'de, yasa dışı yollarla yurt dışına götürmek için kandırılarak 5 Afganistan uyruklu şahıs tarafından kaçırılan ve 20 gündür rehin alınarak ailesinden fidye istenen Pakistanlı genç, polis ekiplerinin operasyonuyla kurtarıldı. 5 Afganlı insan tacirinden 4'ü, sevkedildikleri mahkemece tutuklandı, 1 kişi serbest bırakıldı.

Olay, Edirne merkeze bağlı Mithatpaşa Mahallesi Kule Kapı Caddesi'nde bulunan Hüseyin Karel Apartmanı'nın giriş katında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyenlere insan tacirliği yaptıkları öğrenilen 5 Afgan uyruklu şahıs, yurt dışına götüreceğiz vaadiyle kandırdıkları 20 yaşındaki Pakistan uyruklu Abdi Aptulrehman isimli şahsı kiraladıkları evde 20 gün alıkoydu.

20 BİN DOLAR FİDYE İSTEDİLER

Avrupa hayaliyle Edirne'ye gelen Pakistanlı genç Aptulrehman, Afganlı insan tacirleri tarafından ellerinden ve ayaklarından bağlanarak evin tuvaletinde 20 gün tutsak edildi. İddiaya göre, cep telefonu ile Pakistanlı gencin görüntülerini çekerek ailesine gönderen Afganlılar, Aptulrehman ailesinden oğulları için 20 bin dolar fidye istedi.

5 AFGANLI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Pakistan'da yaşayan Aptulrehman ailesi, oğullarının hayatından endişe ederek, insan tacirleri tarafından kendilerine fidye istemek için gönderilen görüntüleri ülkelerindeki emniyet güçlerine bildirdi. Pakistanlı yetkililerin, Türkiye Büyükelçiliği'ndeki görevlilerce irtibata geçmesinin ardından İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından önce İstanbul'da ardından da Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa Edirne'de yapılan incelemelerde, Pakistanlı gencin alıkonulduğu ev tespit edildi.

Polis ekiplerince söz konusu eve yapılan operasyonda, evde bulunan 5 Afgan insan taciri ile tuvalette elleri ve ayakları bağlı olarak tutulan Pakistanlı 20 yaşındaki Abid Aptulrehman bulundu. 20 gündür aç ve susuz bırakılan Pakistanlı genç ambulansla tedavisi yapılmak üzere Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Pakistanlı gencin hayatı tehlikesinin devam ettiği bildirildi. Polis ekiplerince gözaltına alınan 5 Afgan uyruklu insan taciri adliyeye sevk edildi. Mahkeme, M.E, V.M, R.H ve T.K'nın tutuklanmasına karar verirken, 1 kişi de serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler