Feyzioğlu konuşacak!

Yargıtay, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun adli yılın açılış töreninde konuşmasına oy çokluğu ile karar verdi.Yargıtay Başkanlar Kurulu toplantısında alınan kararda şöyle denildi: "Toplantıda ayrıca adli yıl açılış töreninde Türkiye Bar

Feyzioğlu konuşacak!

Yargıtay, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun adli yılın açılış töreninde konuşmasına oy çokluğu ile karar verdi.

Yargıtay Başkanlar Kurulu toplantısında alınan kararda şöyle denildi: "Toplantıda ayrıca adli yıl açılış töreninde Türkiye Barolar Birliği temsilcisinin savunma makamı adına konuşma yapması şeklinde süregelen Yargıtay geleneği, savunma temsili, sorunlarının dile getirilmesi ve ifade özgürlüğünün bir gereği olarak devam etmesi ve konuşma süresi konusunda törenin amaç ve düzeyi ile Yargıtay Birinci Başkanının konuşma süresi de gözetilerek, devlet nezaketi ve hukukçu nesnelliği çerçevesinde imkan verilmesi görüşleri öne çıkmıştır" denildi.

Yargıtay Başkanlar Kurulu toplantısında, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun adli yıl açılış töreninde konuşma yapıp yapmayacağı görüşüldü. Toplantı sonunda açıklanan kararda, Yargıtay Başkanlar Kurulu’nun 25 Ağustos tarihinde toplandığı belirtilerek, adli yıl açılış törenlerinde 71 yıldır süregelen yargının güncel sorunlarının kamuoyu ile paylaşıldığı ifade edildi.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 25. ve 26. maddeleri ile Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi 10. maddesinde ifade özgürlüğü hakkının yer aldığı kaydedilen açıklamada, "çağdaş demokrasilerde toplumların ve bireylerin ifade özgürlüğü konusunda kazanımların artarak korunmasının temel ilke olarak kabul edildiği" hatırlatıldı.

Kararda şunlar kaydedildi:

"1 Temmuz 2014 tarihinde yapılan Başkanlar Kurulu toplantısında adli yıl açılış konuşmasının içeriği ve gündemi tespit edilmiştir. Toplantıda ayrıca, adli yıl açılış töreninde Türkiye Barolar Birliği temsilcisinin savunma makamı adına konuşma yapması şeklinde süregelen Yargıtay geleneği, savunma temsili, sorunlarının dile getirilmesi ve ifade özgürlüğünün bir gereği olarak devam etmesi ve konuşma süresi konusunda törenin amaç ve düzeyi ile Yargıtay Birinci Başkanının konuşma süresi de gözetilerek, devlet nezaketi ve hukukçu nesnelliği çerçevesinde imkan verilmesi görüşleri öne çıkmıştır. Bugün yapılan Başkanlar Kurulu toplantısı sonucunda yargının bileşenlerinden biri olan savunmanın adli yıl açılış törenlerinde konuşması şeklinde süregelen uygulamanın ifade özgürlüğünün bir gereği olarak devam etmesi gerektiği kararlaştırılmıştır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler