FETÖ'nün kozmik odası bulundu

Öğrenci yurdunda FETÖ üyelerinin gizli toplantı yaptıkları odaları basın mensuplarına gösterdi.

FETÖ'nün kozmik odası bulundu
FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından örgütle bağlantısı  tespit edilen ve kapatılan Zirve Üniversitesi'nin bulunduğu kampüs Gaziantep  Üniversitesi'ne bağlanarak 15 Temmuz Yerleşkesi ismi verildi.

Kampüsün içinde yer alan ve alana hakim bir noktaya yapılan 12 katlı öğrenci yurdu daha önce polis ekipleri tarafından arandı, bazı evraklara el  konuldu. Binanın tamamen temizlenmesinin ardından Rektör Gür, binada bulunan  gizli odaları basın mensuplarına göstererek bilgi verdi.

Yurdun son katı FETÖ mensuplarının adeta kozmik odası durumunda. Katta  büyük misafirhane bulunuyor ve buraya sadece arka kısımda bulunan özel bir  asansör ile çıkılıyor. Buna bağlantılı olarak farklı 5 toplantı odası yer alıyor.  Son derece modern dizayn edilen toplantı odasında bulunan bir camın arkası görülmüyor. Ama camın arkasından toplantının yapıldığı oda çok net görünüyor.  Adeta oteli andıran misafirhane, lüks eşyalarla donatılmış.

İncelemenin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Gür, yurdun  tamamen temizlendiğini ve yeni dönem gelecek olan öğrencilere tahsis edildiğini  söyledi.

Gür, FETÖ üyelerinin yıllarca milletten himmet adı altında aldıkları  parayla kendi çıkarları için harcadıkları ve yurt adı altında gizli odalar  yaptıklarını ifade etti.

Milletin dik duruşunun, darbeyi ve hain FETÖ'nün planlarını bozduğunu  anlatan Gür, şunları dile getirdi:

"Buraya ilk olarak yurt diye baktık. Sonra bir baktık yurtla alakası  olmayan öğrencilerle alakası olmayan özel bazı bölmeler, özel asansörler var.  Özellikle yukarıda çok büyük bir salon var. Bunların biliyorsunuz konseptlerinde  özel toplantıların yapıldığı yerler var. Burasıda onlardan biri. Genelde bütün  yurtlarında bu konsept hep var. Orada dikkatimizi çeken bir camlı bölme var.  Buranın önünde çok lüks bir toplantı salonu var ve arka tarafta da sizin  gördüğünüz ama içeridekilerin dışarıyı göremediği çok özel dizayn edilmiş  konseptte sorgu odası gibi bir yer gözüküyor. Yani bunlar normal bir yurtta niye  olur. Ama biz şunu biliyoruz. Adana, Mersin, Hatay Kahramanmaraş, Diyarbakır,  Malatya, Şanlıurfa, Kilis ve bunun gibi 12 ilin ana kumanda merkezi zaten  Gaziantep'ti ve bunların toplantıları da bu üniversitede yapılıyordu. Biz de  ileride '15 Temmuz hep hatırlansın' diye buranın adını 15 Temmuz yerleşkesi  yaptık."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler