FETÖ kadın cezaevinde de rahat durmadı!

Kadın cezaevinde FETÖ destekli isyan

FETÖ kadın cezaevinde de rahat durmadı!
İstanbul Bakırköy Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde görevli biri doktor, biri sağlık personeli, ikisi gardiyan 4 kişi FETÖ adına tutuklu ve hükümlüleri isyana teşvik etmek suçlamasıyla tutuklandı. Bir sağlık memuru ve bir gardiyan ise adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı. 

İncelemeye alındı

Bakırköy Cumhuriyet Basşavcı Vekili Ömer Faruk Aydıner’in yürüttüğü soruşturmaya göre, Kadın Cezaevi’ndeki tutuklu ve hükümlüler 1 Ağustos’ta koğuşlarını yakarak isyan çıkardı. Yapılan müdahalenin ardından olaya karışan tutuklu ve hükümlüler Silivri Cezaevi’ne nakledildi. 

Savcılık ise soruşturmayı derinleştirerek kurumun bütün kamera kayıtlarını incelemeye aldı, ayrıca cezaevinde görevli personeli de sorguya çekti. 

Soruşturma neticesinde savcılık, söz konusu kişilerin 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ertesi günü eylem hazırlıklarına başladığını tespit etti.

Takip eden 15 günlük süreç içerisinde de bu kişilerin eylemlerin dozunu artırarak koğuşlarını yaktıklarını belirledi.
 
Kaos amacıyla

Soruşturma derinleşince kurum doktoru Alp Çetiner ve gardiyan Hülya Sarıdede’nin DHKP-C terör örgütü adına; gardiyan Ümmü Çapraz ve sağlık memuru Uğur Topkaraoğlu’nun da FETÖ adına cezaevindeki diğer bazı personelin de desteğini alarak DHKP-C hükümlü ve tutuklularını darbe sonrası kaos oluşturmak amacıyla isyana teşvik ettikleri belirlendi. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 4 kişi tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olaya karışan diğer personelle ilgili soruşturma devam ediyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler