Fethullah Gülen parti mi kuruyor?

Fethullah Gülen'in, içinde AK Parti 'den istifa eden sekiz vekilin de olduğu yeni bir partinin kurulması için düğmeye bastığı iddia edildi.Bu hafta hız verilen parti çalışmalarına 17 Aralık operasyonundan bir gün önce AK Parti 'den istifa eden Bağımsız Mi

Fethullah Gülen parti mi kuruyor?

Fethullah Gülen'in, içinde AK Parti 'den istifa eden sekiz vekilin de olduğu yeni bir partinin kurulması için düğmeye bastığı iddia edildi.

Bu hafta hız verilen parti çalışmalarına 17 Aralık operasyonundan bir gün önce AK Parti 'den istifa eden Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür de aktif olarak katılıyor.

İddiaya göre Gülen cemaati, Hakka Hizmet Partisi adını verecekleri yeni partinin seçimlere girebilmesi için Genç Parti'nin yöneticileriyle temas kurdu. Genç Parti'nin isim hakkını alıp seçimlere girebilmeyi tasarlayan cemaat, önümüzdeki günlerde İçişleri Bakanlığı'na başvuracak.

Evraklar tamamlandığı takdirde, partinin kurucu genel başkanlığını Prof. Dr. Abdurrahim Karslı üstlenecek. Hukukçu olan Karslı, cemaat çevrelerinde tanınan bir isim.

Parti yola çıktığı takdirde, bağımsız sekiz milletvekili de Hakka Hizmet Partisi çatısı altına girecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler