Festivalde nefes kesen at yarışı

Taşköprü'de 29.'su düzenlenen Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali etkinlikleri kapsamında Geleneksel Rahvan, Safkan Arap ve İngiliz At Yarışları yapıldı.10 kategoride yapılan at yarışlarınde konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan,

Festivalde nefes kesen at yarışı

Taşköprü'de 29.'su düzenlenen Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali etkinlikleri kapsamında Geleneksel Rahvan, Safkan Arap ve İngiliz At Yarışları yapıldı.

10 kategoride yapılan at yarışlarınde konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, ata sporu olan at yarışlarının daha iyi konuma gelmesi için böyle bir organizasyonu festival bünyesinde gerçekleştirdiklerini belirterek, halkın katılımının ve ilgisinin kendilerini de memnun ettiğini ifade etti.

Taşköprü Kaymakamı Zafer Coşkun ise, atın Türk milleti için kutsanmış bir hayvan olduğuna değinerek, "3 kıtadan festivalimize olan katılım gösteriyor, festivaller birlik, beraberlik ve medeniyetlerin buluşması için büyük bir rol üstleniyor" dedi.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik de, "Taşköprü'de benzerleri arasında en üst düzeyde yapılan festivalin ve bünyesinde gerçekleşen Tarım Fuarı ve at yarışlarının da büyük katılımla gerçekleşmesinin sevindirici olduğunu belirterek ata sporumuzu destekleyen sporcularımızı ve belediyemizi tebrik ediyorum" diye konuştu.

İlk olarak yerli ve yabancı folklor ekibi gösterilerinin yapıldığı programda daha sonra geleneksel rahvan at yarışları ile Arap ve İngiliz at yarışları gerçekleşti.

Yarışların sonunda 2015 Festivalinin yarış ağası ise, 37 bin TL veren Taşköprülü genç işadamı Adem Acar oldu. Ağalık koltuğuna oturan Acar'a, Belediye Başkanı Arslan ve Kaymakam Coşkun plaket takdim etti.

AT YARIŞLARINDA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL VERİLDİ

Yarışlar, Safkan Arap Atları Koşusu B Grubu'nda Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan'ın atı birinci, Nazım Çeti'nin atı ikinci, Ömer Al'ın atı üçüncü olurken, Safkan Arap Atları A Grubu'nda, Salih Osman Fındık'ın atı birinci, Hüseyin Arslan'ın atı ikinci, Cemil Taner'in atı üçüncü, İngiliz Safkan At Yarışları kategorisinde Hüseyin Arslan'ın atı birinci, Mehmet Yeşil'İn atı ikinci ve Fuat Çelik'in atı üçüncü oldu.

10 kategoride yapılan at yarışlarına AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Taşköprü Kaymakamı Zafer Coşkun, Bozkurt Kaymakamı Murat Gökoğlu, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Devrekani Belediye Başkanı Mümtaz Aliustaoğlu, Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar, AK Parti İl Başkanı Halil Uluay, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hınzır ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yarışma sonunda dereceye girenlere kupa ve çeşitli ödüller verildi.

Festivalde nefes kesen at yarışı

Festivalde nefes kesen at yarışı

Festivalde nefes kesen at yarışı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem