Festival PKK gösterisine dönüştü!

Beytüşşebap'ın BDP'li belediyesi tarafından Kato Dağının Laleş Yaylası'nda bu yıl 7'ncisi düzenlenen Kuzu Kırpma Festivali, PKK gösterisine dönüştü. Yüzlerce kişinin peşmerge kıyafetiyle katıldığı festival alanını çeviren yüksek kayalıklara asılan PKK bay

Festival PKK gösterisine dönüştü!

Beytüşşebap'ın BDP'li belediyesi tarafından Kato Dağının Laleş Yaylası'nda bu yıl 7'ncisi düzenlenen Kuzu Kırpma Festivali, PKK gösterisine dönüştü. Yüzlerce kişinin peşmerge kıyafetiyle katıldığı festival alanını çeviren yüksek kayalıklara asılan PKK bayrakları ve Öcalan posterleri, PKK kamplarını andıran görüntüleri ortaya çıkardı.

Festival kapsamında, kıl çadırda ‘Ekolojik ve Sivil İtaatsizlik’ başlıklı bir panel düzenlendi. Panelde konuşan ‘Asteriks’ lakaplı çevreci Oktay Konyar, Kürt özgürlük hareketinin herkesin umudu olduğunu söyledi. Konyar, "Bu hareket sadece Kürt halkının temel hak ve özgürlüğü için değil dünyadaki bütün mazlum halkların, umudunu yitirenlerin ve ezilenlerin tek kurtuluşu bir harekettir" dedi.

KONYAR: BU BAŞKALDIĞI ÖZERKLİĞE GİDİYOR

Bütün dünya halklarının Kürtleri örnek aldığını ve izlediğini öne süren Konyar, onlara şiddet dayatıldığını söyledi. Konyar şöyle dedi:

"Sizin 2 çocuğunuz daha dün bisikletiyle şiddete maruz kaldı. Çocuklarınızın kız kardeşleri, ağabeyleri, babaları gözleri önünde yıllarca öldürdüler. Bunların çocukları, özgürleşmesi için şiddete başvurmayıp da ne yapacak. Siz bunu hak ettiğiniz için, bedel ödediğiniz için yapıyorsunuz. Bu başkaldırı Demokratik Özerkliğe doğru gidiyor. Siz artık sınıfı geçtiniz, rahat olun provokasyona gelmeyin."

Konyar, bölgede yapılan barajların niyetinin enerji üretimi olmadığını savunarak, halkın kendi topraklarında özgürce yaşamalarını kısma amaçlı olduğunu iddia etti.

KAYALARA PKK BAYRAKLARI ASTILAR

Paneldeki konuşmasını tamamlayan Konyar, festivale katılanlara ‘sivil itaatsizlik eylemi’ yapmaya hazır olup olmadığını sordu. Çadır içinde ve dışında paneli izleyenlerin ‘Evet’ diye bağırmalarının ardından, festivale katılanlar, Öcalan ve PKK lehine sloganlar atarak Kato Dağı zirvesine doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşün ardından, çevredeki yüksek kayalara PKK bayrakları asarak, marş söylemeye başladı. Yürüyüş sonunda festival alınana dönen bir grup ise, Öcalan’ın posterlerini açarak, askeri düzen yürüdü.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem