Fenerbahçe Orduevine baskın

FATİH’te müşteri sandığı polise, sahte dolar satmaya çalışan aralarında emekli Albay Ömerül Faruk U.'nun da bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı.Bu kişilerin arabasında yapılan aramada 100'lük banknot halinde 48 bin dolar ele geçirildi. Ele geçirilen dolarla

Fenerbahçe Orduevine baskın

FATİH’te müşteri sandığı polise, sahte dolar satmaya çalışan aralarında emekli Albay Ömerül Faruk U.'nun da bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı.

Bu kişilerin arabasında yapılan aramada 100'lük banknot halinde 48 bin dolar ele geçirildi. Ele geçirilen dolarları polis gerçeğinden ayırt edemedi ve daha sonra sahte para makinasına koydu. Ancak makina uyarı vermedi. Ekipler son olarak paraları Merkez Bankası'na gönderdi ve bankadan gelen yazıyla paraların sahte olduğu anlaşıldı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, emekli bir albayın da aralarında bulunduğu şebekenin sahte para işiyle uğraştığı bilgisine ulaştı. Yapılan çalışmalarda şebekenin sahte paraları döviz büroları ile kuyumculara sattığı tespit edildi. Çalışmalarını derinleştiren polis şebeke lideri olan Emekli Albay Ömerül Faruk U. ile irtibata geçti. Emekli albayla telefonda anlaşan polis, Fatih'te buluşma ayarladı. Polisin siparişi üzerine belirlenen adrese arabasıyla gelen Emekli Albay Ömerül Faruk U. ile yanındaki 2 kişi gözaltına alındı. Arabada yapılan aramada 480 adet 100 dolar ele geçirildi.

El konulan 48 bin doları inceleyen polis paraları gerçeğinden ayırt edemedi. Sahte para kontrol makinesine sokulan paralar uyarı vermeyince, Merkez Bankası'na gönderildi. Bankadan gelen cevap üzerine paraların sahte olduğu anlaşıldı.

Operasyonun devamında sahte paraların basıldığı makineyi bulmak için emekli albayın kaldığı Fenerbahçe Orduevi'ndeki odasında arama yapıldı ancak makine bulunamadı. Emekli Albay Ömerül Faruk U. ve şebekenin diğer 2 üyesi adliyeye sevk edildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem